Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Oportunități de colaborare cu firmele din China! O delegație din Timiș, prezentă la CHINA BRAND FAIR 2019

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O delegație din Timiș, formată din 40 de firme, a participat la CHINA BRAND FAIR 2019.

Evenimentul a avut loc în perioada 3-4 iunie, la Budapesta. Aproximativ 40 de firme au participat la misiunea economică, unde s-au întâlnit cu firmele chinizești pentru a pune bazele unor noi oportunități de colaborare.În plus, cei care nu au putut ajunge în țara vecină, în perioada târgului, au putut intra în contact cu expozanții, online.

CITEȘTE ȘI: Tupeu maxim! Ce a făcut criminalul polițistului de la Recaș, la câteva ore după crimă?

"Încheiem o misiune economică extrem de fructuoasă, devenită tradițională. Este a treia ediție la care participăm și credem noi că facem un serviciu extrem de profitabil firmelor timișene și nu numai. Am găsit un târg extrem de bine organizat, cu produse chinezești, dar nu numai. Am văzut și prezentări ale țărilor din grup. Și noi am avut un stand foarte bine reprezentat la acest târg. Am avut o delegaâie extrem de numeroasă, 40 de firme reprezentante a mare parte a domeniilor de activitate. Feed-back-ul nu îl știm în mod concret încă, dar mulți dintre agenții economici au luat contacte, avem diferite corespondențe care deja s-au purtat pe mail, liste de prețuri, tot felul de condiții de livrare. China este o piață emergentă, este cel mai mare producător de mărfuri. Distanța costă, există și o serie de inadvertențe culturale între noi, modalitatea de corespondență, lucruri care fac destul de dificilă colaborarea și acesta este și motivul pentru care chinezii nu sunt foarte prezenți pe piața noastră, cum sunt pe alte piețe asiatice", spune Darius Georgiu,  vicepreședinte CCIAT.

Agenții economici din Timiș salută participarea României la CHINA BRAND FAIR 2019, unde au putut sta de vorbă cu reprezentanții firmelor chinezești, pentru a intra sau a aduce produse din China pe piața Românească.

"Pentru mine a fost prima experiență de acest gen, împreună cu Camera de Comerț. Oportunitățile pot fi multe. Se știe că China este unul dintre cei mai mari producători ai lumii, se pot face schimburi comerciale benefice pentru firmele din România. Este foarte interesant faptul că produsele din China au o valoare de piață care poate crea un profit mult mai mare pentru societățile din România. Eu cred că aceste întâlniri sunt benefice, pentru că de la chinezi putem cumpăra absolut orice, oportunitatea și varietatea produselor pe care le putem importa din China este foarte mare și prețurile sunt extrem de accesibile pentru firmele din România. Eu am fost interesat de produse pentru piața agroalimentară și am găsit suficiente echipamente astfel încât să ne gândim pentru societatea noastră la dezvoltarea relațiilor”, a spus Cristian Matiaș, om de afaceri din Timiș.

"Inițiativa CCIAT este una fericită, pentru că ne aduce din nou o idee mai veche de a reface o piață a prezenței românesti în China și a chinezilor în România, mai ales în ceea ce privește firmele mici. Pe vremuri librăria era jumătate cu produse românești, iar partea de lenjerie era aproape toată din China. Acum am avut contacte cu firme din China pe anumite domenii pe care noi le considerăm utile pe zona Camerei de Comerț din Timișoara, și anume produse pentru terapii alternative și complementare, unde știm că asiaticii sunt lideri, respectiv ceea ce înseamnă partea de alimente. În octombrie, Camera de Comerț va avea, în premieră, o foarte puternică expoziție în acest domeniu. Și chinezii pot să aducă aportul. Cel mai complicat va fi să aducem individual niște companii să expună pe anumite teme la noi. Cred ca modalitatea cea mai bună este să aducem un grup pe o anume temă", a declarat la finalul misiunii, Vladimir Culea, reprezentant al unei firma de organizare evenimente.

CITEȘTE ȘI: Continental plantează o mică pădure lângă fabrica de anvelope din Timișoara! Investiţia se ridică la 240.000 de euro

La misiunea economică de la Budapesta a participat și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului din Timiș. Reprezentanții APDT s-au întâlnit cu firmele din domeniul turismului din China.

"Pentru Asociația pentru promovare a turismului a fost prima participare la acest târg, o participare favorizată de Camera de Comerț și a fost o oportunitate pentru noi de a stabili primele contacte cu entități din turismul din China, în special din mijlocul țării, într-un moment în care China se arată deschisa și oamenii par tot mai dornici să călătorească. Credem că Europa de Est reprezintă un punct de atracție pentru ei și am încercat să aflăm care ar fi domeniile lor de interes, dacă sunt mai interesați de cultură sau de istorie, asta pentru a încerca să dezvoltăm, de exemplu, o rută a castelelor din regiunea noastră. Au fost cateva discuții interesante, categoric este un pas facut în acest sens. Urmează să derulăm acest dialog online și sper să avem, în următorii ani, și grupuri de turiști din China", a spus Delia Barbu, directorul APDT.

Prezente în standul României au fost firmele: Aur'a Mineral Water, Crama Aramic, Ultramarin, Galeriile Calpe, Terra Apis (miere de albine cu proprietati terapeutice), care și-au expus produsele.

Acesta a fost cel de-al treilea an consecutiv în care o delegație a CCIA Timiș este prezentă la CHINA BRAND FAIR, eveniment organizat în Budapesta.

Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2019 09:47

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login