Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Oamenii de afaceri din Timiş, faţă în faţă cu autorităţile! S-a înfiinţat Consiliul Consultativ Economic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Timişoara s-au pus bazele unei noi structuri, care să vină în sprijinul antreprenorilor: Consiliul Consultativ Economic.

Acesta are rolul de a facilita relaţiile dintre mediul de afaceri şi autorităţi, iar semnarea protocolului de înfiinţare s-a făcut în prezenţa ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan-Radu Oprea.

CITEŞTE ŞI: Cei mai neinspirați migranți! Au greșit tirul care trebuia să-i scoată din țară. Unde au ajuns de fapt?

„Am decis înfiinţarea acestui Consiliul Consultativ Economic, iniţiativă care a pornti de la noi, de la CJT. Am constituit un birou pentru relaţia cu mediul de afaceri. Pentru noul organism au răspuns invitaţiei Clubul Economic German, Camera Italiană din România, Uniunea Patronatelor, Patronatul Român, UGIR, clubul de afaceri francez, reprezentanţi ai instituţilor publice, CCIAT, Asociaţia Femeilor Antreprenor, reprezentanţi ai numeroase firme mari”, a spus preşedintele CJT, Călin Dobra.

dobra 2

Odată făcut primul pas, au început şi discuţiile privind problemele cu care se confruntă mediul de afaceri.

Cea mai acută este situaţia deficitului de forţă de muncă, valabil pentru toate domeniile de activitate.

“Oamenii de afaceri au ridicat problema forţei de muncă. Este un subiect care revine mereu în discuţie, mai ales în această paret a ţării, unde rata şomajului este una scăzută. Una dintre soluţii propuse de mediul de afaceri ar fi forța de muncă transfrontalieră. Este o propunere care vine din această zonă, pentru că aici există o anumită specificitate. De asemenea, au cerut să poată aducă lucrători din afara graniței UE. Este mult simplificată procedura astăzi. Și lucrul acesta se va întâmpla, în continuare, în funcție de nevoia mediului de afaceri”, a spus ministrul pentru Mediul de Afaceri Ștefan-Radu Oprea.

CITEŞTE ŞI: Video: Accident filmat, la Punctele Cardinale! Două maşini s-au ciocnit violent, după ce un şofer a trecut pe culoarea roşie

S-a discutat de asemenea despre dezvoltarea învăţământului dual şi a şcolilor de meserii, care, cred oamenii de afaceri pot rezolva multe dintre probleme.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login