Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Noi oportunităţi de colaborare între firmele din România şi cele din Bosnia şi Herţegovina, iniţiate de CCIAT

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Slaviša Ćeranić, ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România, a vizitat Timișoara unde s-a întâlnit cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Între România și Bosnia și Herțegovina există relații diplomatice care au început încă din martie 1996 și care s-au consolidat odată cu deschiderea Ambasadei României la Sarajevo în martie 1998, respectiv Ambasadei Bosniei și Herțegovinei la București în noiembrie 2006.

CITEŞTE ŞI: Gratuit la film! Muzeul Naţional al Banatului şi CJT vă oferă posibilitatea de a viziona două documentare de excepţie

În aceste condiții, ambasadorul Slaviša Ćeranić a vizitat capitala Banatului pentru a continua tradiția colaborării dintre cele două țări.

S-au adus în discuție posibile cooperări în ceea ce privește atât agricultura și industria, în special cea auto, cât și turismul.

„Timișoara va fi Capitală Culturală Europeana în 2021, deci are și va avea un foarte mare potențial turistic. Mulți bosniaci ar fi cu siguranță interesați. Am observat, de asemenea, interesul bănățenilor, al românilor pentru schi și sporturi de iarnă în general. Există oportunități pentru acestea în Bosnia și Herțegovina. S-a investit foarte mult în infrastructură, în special în ceea ce privește turismul de iarnă”, a declarat Slaviša Ćeranić, ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei.

ambasador bosnia

Mai exact, s-a decis realizarea unei prezentări despre turismul bosniac în România și se încearcă organizarea unei excursii pentru ca diverși reprezentanți ai instituțiilor din România să vadă ce are Bosnia și Herțegovina de oferit.

CITEŞTE ŞI: Încă o dispariţie învăluită în mister! O adolescentă este căutată cu disperare de familie şi autorităţi

Până la sfârșitul lunii iunie, doar la Oficiul Registrului Comerțului Timiș erau înmatriculate un număr de 17 societăți comerciale cu asociați din Bosnia și Herțegovina, cu o valoare a capitalului străin subscris de aproximativ 18.000 de euro.

Ambasadorul Slaviša Ćeranić speră ca acest număr să continue să crească

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

La Timişoara continuă acţiunea de îndepărtare a cablurilor aeriene, care, conform unei Hotărâri de Consiliu Local trebuiau mutate în subteran încă din anul 2015.

Detalii

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login