Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Măsură extremă! Se închid toate terasele şi hotelurile! La Timişoara, angajaţii din domeniu protestează în Piaţa Unirii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pandemia de coronavirus a lovit în plin în mediul de afaceri, cel mai afectat fiind domeniul industriei ospitalităţii.

Restaurantele şi hotelurile sunt în pragul falimentului, iar măsurile restrictive impuse de autorităţi nu fac altceva decât să adâncească această criză.

Patronii se plâng că le-au scăzut veniturile cu până la 70%, multe dintre afaceri s-au închis, iar cele care încă funcţionează abia îşi mai pot plăti angajaţii.

CITEŞTE ŞI: Scandal în PMP Timiş! Unul dintre candidaţi îl acuză pe Sămărtinean că i-a cerut 20.000 de euro, pentru un loc eligibil, pe lista candidaţilor la CJT

Situația cu care se confruntă acest sector de activitate este fără precedent, iar criza economică generată de pandemie aduce antreprenorii din domeniu în pragul colapsului. Restricționarea vânzării și a consumului în restaurant nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii. Prin aceste restricții se aduc doar mari prejudicii industriei ospitalității în ansamblu - hoteluri, restaurant, cafenele. Urmare a crizei datorată pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori”, spune Corina Macri, preşedintele HORETIM.

Acum, proprietarii afacerilor din domeniu au decis să protesteze în toată ţara.

Va fi un protest paşnic, în care, timp de o oră, în intervalul 17:00-18:00, toate terasele şi hotelurile se vor închide.

La Timişoara, angajaţii din domeniu se vor întâlni în Piaţa Unirii, unde vor discuta despre problemele cu care se confruntă.

“Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporționate față de situația reală, astăzi fiind afectați în mod direct de aceste restricții nejustificate 400.000 de angajați, precum și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii, conform statisticilor colegilor de la HORA și FIHR. Ne dorim protejarea intereselor industriei ospitalității și să îi sprijinim pe toți care își desfășoară activitatea în acest domeniu”, mai spune Corina Macri.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Arde Palatul Administrativ din Reșița! Flăcările violente au izbucnit la ultimul etaj

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login