Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

FNGCIMM va garanta creditele punte acordate de CEC Bank și Banca Transilvania beneficiarilor programului Start-up Nation

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Antreprenorii care accesează Programul Guvernamental Start Up Nation și care, pentru implementarea planurilor de afaceri solicită o finanțare prin CEC Bank sau Banca Transilvania, vor putea beneficia și de garanția FNGCIMM.

Valoarea unei garanţii individuale este de maximum 160.000 LEI, aferentă unei finanțări de 200.000 lei, procentul de garantare fiind de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de bancă.

CITEŞTE ŞI: Părinţi sfâşiaţi de durere! Băiatul lor s-a spânzurat după ce a terminat examenele de bacalaureat

Prin semnarea convențiilor de lucru cu cele două bănci - Banca Transilvania și CEC Bank -, FNGCIMM susține beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile  putând  accesa finanțarea necesară  de la bănci printr-o procedură simplificată și optimizată.

Garanțiile aferente finanțărilor acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate în termen de 2 zile lucrătoare de la data transmiterii solicitărilor de garantare însoțite de documentația corectă și completă, în limita unor plafoane de garantare stipulate în Convențiile încheiate cu băncile și în termenii respectivelor convenții, după aprobarea finanțărilor.

„Continuăm derularea Programului Start-Up Nation cu ediția din acest an cu procese interne optimizate pe baza experienței de anul trecut. Garanțiile pentru creditele de prefinanțare acordate de băncile partenere completează portofoliul destinat dezvoltării pe criterii sustenabile: îi sprijinim pe tinerii români aflați în procesul de educare, le oferim ocazia de a-și achiziționa o mașină sau o locuință în condiții avantajoase, și îi susținem în demersul de a deveni antreprenori. La nivelul FNGCIMM am creat echipe operaționale dedicate, specializate, care vor gestiona cu profesionalism solicitările de garantare. Suntem pregătiți să cooperăm cu partenerii noștri bancari în beneficiul tuturor antreprenorilor români care doresc să demareze o afacere”, a declarat GheorgheLăpădat, Director General al FNGCIMM.

CITEŞTE ŞI: Preşedintele CJT, Călin Dobra, îl acuză pe Nicolae Robu de manipulare! Vezi aici care este mărul discordiei

Pentru FNGCIMM, Programul Start Up Nation 2017 a reprezentat oportunitatea susținerii a 5.100 de antreprenori din întreaga țară, volumul garanțiilor acordate depășind 780 de milioane de lei. Instituția a contribuit astfel la crearea a cca 12.500 de noi locuri de muncă, din care aproape 10.000 au fost ocupate de persoane din rândul șomerilor, absolvenților sau persoanelor defavorizate.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login