Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Firmele înființate prin proiectul SIA VEST și-au început activitatea!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firmele înființate în cadrul proiectului SIA-VEST și-au început activitatea.

În calitate de partener coordonator al proiectului cu titlul „SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale”, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș continuă activitatea de sprijinire a start-up-uri finanțate în cadrul proiectului. 

După finalizarea acțiunilor de înființare, autorizare a activității și semnarea contractelor de subvenție, firmele au început implementarea planurilor de afaceri selectate pentru finanțare, conform codurilor CAEN specifice. 

În prezent, firmele care au semnat contractele de subvenție încă din luna mai 2019 și-au îndeplinit indicatorii obiligatorii - număr de angajați și cifră de afaceri, urmând ca în perioada următoare să solicite cea de-a 2-a tranșă a subvenției, sumă ce reprezintă 25% din valoarea totală a acesteia.

Cele 24 de firme nou create au un număr total de 59 de angajați iar valoarea totală a subvențiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).
Domeniile în care acestea activează sunt: IT&C, înregistrări audio-video, producție cinematografică, editate-tipărire, activități fotografice, producție (mobilier, sucuri naturale), restaurante, comerț, consultanță în afaceri, organizare evenimente, servicii de coafură, construcții. 

Reamintim că Proiectul SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale (Cod My Smis: 105255) este derulat de CCIA Timiş în parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. și se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județe ale Regiunii Vest.  Proiectul vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă”, transmit reprezentanții CCIA Timiș.   

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login