Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Delegaţia României s-a întors de la Edinburgh, unde a avut loc finala competiţiei internaționale de idei ClimateLaunchPad!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Delegaţia României şi cei doi finalişti ai competiției naționale de la Timişoara s-au întors din Scoția, unde au participat la finala competiţiei internaționale de idei ClimateLaunchPad!

Acesta este cea mai mare competiţie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa.

CITEȘTE ȘI: S-a cutremurat pământul în vestul țării! Seismul a fost resimțit în județul Arad

Delegaţia română a fost compusă din Cristina Bădulescu - Manager de proiect CLIMATE KIC / CCIA Timiș, Delia Gligor – membru al juriului, Prodecan al Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara și Radu Ticiu - CEO Start-Up HUB Timișoara.

CCIA Timiș în calitate de partener oficial în România al Programului CLIMATE KIC a organizat şi găzduit în data de 25 septembrie 2018 finala naţională a competiţiei de idei ClimateLaunchPad, după ce în prealabil echipele înscrise în competiție au avut parte de un training intensiv susţinut de lectori internaţionali.

În urma deliberării juriului, au fost selectate cele două echipe finaliste care au reprezentat cu succes România la finala internațională din Scoția:

 AirPi Monitoring System – locul I (Sergiu Micorici, Laura Chirilă) – dronă cu filtre electrochimice și senzori care poate zbura deasupra companiilor poluatoare pentru a curăța aerul; 

 Reactive Boards – locul II (Sorin Dabiște, Andrei Bora) - longboard electric care va revoluționa modul de a merge la lucru în marile orașe.

La Edinburgh, în data de 1 noiembrie, au avut loc semi-finalele unde au fost susţinute 130 de idei inovatoare. În urma deliberării juriului care a acordat punctaje echipelor în funcţie de fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de muncă, impact social, impactul asupra schimbărilor climatice şi calitatea prezentărilor s-au ales cele mai bune 16 echipe care au ajuns în marea finală. 

Câştigătorii ClimateLaunchPad 2018 sunt:  

Locul I – ECO2Blocks; https://climatelaunchpad.org/finalists/eco2blocks/ (Portugalia)

Locul II – JSP-Waste to Energy: Microworld to MegaWattshttps://climatelaunchpad.org/finalists/jsp/ (India)

Locul III – Crover; https://climatelaunchpad.org/finalists/crover/ (Scoția)

Premiile de 10.000 euro, 5.000 euro și respectiv 2.500 euro reprezintă prime investiții în business-ul lor. 

CITEȘTE ȘI: Ștefan Bănică, Bosquito și Alexandra Stan, în concert la Timișoara, la deschiderea Târgului de Crăciun!

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.

Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2018 16:25

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login