Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Delegaţia României care a participat la finala competiției de idei Climate Kic, s-a întors de la Amsterdam!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Delegația României a reprezentant cu succes țara noastră în finala competiţiei internaționale de idei ClimateLaunchPad, ce s-a desfășurat la Amsterdam.

Delegaţia României a fost compusă din Cristina BĂDULESCU, manager de proiect EIT Climate KIC şi echipa finalistă a competiției naționale de la Timişoara 

Cea mai mare competiţie din domeniul tehnologiilor inovative din Europa s-a desfășurat la Amsterdam, în perioada  13 - 15 noiembrie 2019.  

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice. 

În calitate de partener oficial în România al Programului Climate KIC, în 10 octombrie CCIA Timiș a organizat şi găzduit finala naţională a competiţiei de idei ClimateLaunchPad, după ce în prealabil echipele înscrise în competiție au avut parte de un training intensiv susţinut de lectori internaţionali.

În urma deliberării juriului, a fost selectată să reprezinte România la finala internațională din Olanda echipa clasată pe locul I - MOVEATILE (Larisa GARDEAN și Diana NOVAC), care a propus un sistem inovativ de fixare a plăcilor ceramice care pot fi înlocuite și refolosite fără a fi sparte, modalitate concretă de încurajare a economiei circulare prin posibilitatea reutilizării. 

La Amsterdam, în aceeași perioadă, a avut loc și workshopul internațional al sub-programului „Pioneers into Practice” unde România a fost reprezentată de 2 „pionieri” generația 2019 și 6 „pionieri” alumni din generațiile 2014-2018.

Ultima modificare Vineri, 22 Noiembrie 2019 16:58

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login