Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Continental Anvelope instalează un nou sistem de tratare a emisiilor olfactive în fabrica din Timișoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continental Anvelope anunță instalarea unui nou echipament pentru tratarea emisiilor din zona de amestec cauciuc a fabricii sale de anvelope din Timișoara.

Noul echipament se numește RTO - Regenerative Thermal Oxidation (Oxidare Termică Regenerativă), și distruge compușii organici volatili (moleculele responsabile cu majoritatea mirosurilor) apăruți în cadrul procesului de producție, prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

Noul echipament a costat aproximativ 4 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Minor bătut, răpit de pe stradă şi sechestrat într-un apartament, unde a fost tâlhărit

Sistemul nou va avea cinci camere de ardere, și va avea capacitatea de a trata în jur de 120.000 metri cubi de aer pe oră.

Sustenabilitatea este o direcție strategică pentru fabrica noastră de anvelope din Timișoara, și este un subiect pe care îl tratăm cu toată seriozitatea. Această investiție este parte din strategia noastră pentru dezvoltare durabilă. Continuăm să ne concentrăm pe eficiență, productivitate și protecția mediului”, a declarat Carlos Bernabé, director general al Continental Anvelope Timișoara.

Imediat după finalizare, echipamentul intra în etapa testării. Astfel, în primul trimestru al anului 2021 sunt planificate măsurători de emisii, împreună cu specialiști, pentru a evalua eficiența noului sistem.

Acest nou echipament va înlocui sistemul instalat în 2015.

În cei 20 de ani de activitate în România, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat clienților săi din întreaga lume peste 250 de milioane de anvelope. Compania produce în capitala Banatului o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli, anvelope de înaltă performanță (Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru mașini electrice, precum și anvelope pentru vehicule utilitare ușoare.

În perioada 1999-2019, Continental a investit circa 1.8 miliarde euro în activităţile din România.

Toate cele 5 arii de activitate Continental sunt reprezentate în România.

Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.

CITEŞTE ŞI: Şantier, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara! Se construieşte un nou ansamblu de clădiri

Continental este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

Continental avea la finalul anului 2019 aproximativ 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login