Acest lucru va ajuta la extinderea lanțului de aprovizionare intern și a infrastructurii, iar acum poate optimiza și armoniza mai bine procesele interne legate de stocare, producție locală și intralogistică. De asemenea, va introduce în producție noi sortimente de articole destinate și altor industrii decât cea de automotive.
"În ultimii 10 de ani de activitate, Continental a investit peste 50 de milioane de euro în fabrica noastră de conducte de aer condiționat și curele de transmisie în care a creat un număr mare de locuri de muncă. Investim constant în tehnologie cu scopul de a îmbunătăți calitatea proceselor și a produselor noastre. În plus, promovăm dezvoltarea noilor tehnologii de protecție a mediului, precum și cele de ergonomie”, spune Irina Szekeres, directorul general ContiTech din Timișoara.
În Timișoara, compania are două unităti de producție. Una produce conducte din aluminiu pentru sistemele de aer condiționat, iar cealaltă produce curele de transmisie. Sortimentul conductelor pentru aer condiționat cuprinde tubulatură de aer condiționat de înaltă și joasă presiune, tubulatură de aer condiționat cu schimbător de căldură integrat și tubulatură de aluminiu folosită pentru răcirea bateriilor. Activitatea fabricii de curele de distribuție și transmisie s-a concentrat în mod predominant pe curelele vândute pe piața pieselor de schimb (service auto), ca de exemplu curele multrapezoidale CONTI® UNIPOWER TOUGH GRIP cu stabilitate foarte mare în termen de nealiniere, umezeală și porniri la rece și CONTI® UNIPOWER ECO₂-FLEX, curele foarte flexibile pentru eficiență crescută, consum de combustibil redus și emisii reduse de CO₂.
CITEŞTE ŞI: A început vaccinarea la medicul de familie! Sabina Macovei, prima pacientă care a primit serul
Continental își transferă o parte din activitățile sale de dezvoltare la Timișoara într-un centru de competență orientat spre viitor, precum și într-un centru de cercetare și dezvoltare, în cadrul căruia sunt create soluții de management termic pentru producătorii de automobile. Centrul de competență înființat în prezent deservește producătorii din Europa de Est și nu numai. Acesta, împreună cu noul centru regional de cercetare și dezvoltare, oferă resurse, echipamente și posibilitatea de a dezvolta produse inovatoare, de a crea și testa noi produse, procese și tehnologii. Centrele includ un laborator de testare, un atelier de prototipuri, posibilități de simulare și experți în diferite tipuri de materiale care ajută la inovarea produselor pentru piață.