Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Conferință internațională în domeniul economiei circulare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Economia circulară poate părea complexă și ușor descurajantă, sunt de părerere reprezentanţii CCIAT, care vin în spirijinul antreprenorilor.

În acest sens, organizează în perioada 14-15 decembrie, o conferinţă internaţională, pe tema “Economia circulară în Regiunea Balcanilor de vest 2020”.

Conferința are ca scop promovarea cooperării transfrontaliere dedicată sprijinirii continue a acțiunilor și proceselor de dezvoltare din regiune, precum și împărtășirea experienței și rezultatelor obținute de-a lungul anului.

CITEŞTE ŞI: Cifre de ultimă oră! Câte persoane au fost confirmate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

“Sunt lecții valoroase care permit construirea de economii locale/regionale reziliente și robuste care să poată rezista șocurilor aduse sistemelor sociale și economice. Tranziția către economia circulară afectează diferite domenii de activitate, de la mobilitate, agricultură, utilizarea terenurilor și gestionarea deșeurilor la dezvoltarea întreprinderilor și educația consumatorilor. Axată pe "închiderea buclelor", o economie circulară este o soluție practică și o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii economice, sociale și de mediu, pe termen lung”, explică reprezentanţii CCIAT.

În timpul conferinței, vor avea loc sesiuni de discuții, prelegeri, prezentări cu exemple de bune practici, ateliere interactive care vor aborda teme de interes:

- Situația balcanică (politici, economie, energie, facilitarea inovării și antreprenoriatului) și compararea cu inițiativele și planurile UE

- Orașe circulare

- Noi modele de afaceri

- Conectarea la Acordul de la Paris, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, Acordul Verde European, Agenda Verde a Balcanilor de Vest, Noul Plan de Acțiune privind Economia Circulară etc.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, finanțat de  EIT Climate-KIC și derulat de Institutul pentru Climă, Mediu și Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, CCIA Timiș, Centrul de Cercetare și Inovare IC&T Atena și Cirekon Belgrad.

Proiectul are ca obiectiv principal construirea unui ecosistem transnațional în regiunea balcanică destinat promovării principiilor economiei circulare în afaceri.

CITEŞTE ŞI: Femeie spulberată, pe trecerea de pietoni! Şoferiţa vinovată şi-a abandonat victima şi a fugit

Participarea la eveniment este gratuită.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Termen limită de înregistrare: 14 decembrie 2020

Înregistrarea participanților se face accesând următorul link: https://virtual-event.typeform.com/to/cYEh8LRP

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login