Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIAT intervine în criza forţei de muncă! Ce soluţii propune?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timişul dar şi zonele învecinate se confruntă în ultima perioadă cu o criză acută în ceea ce priveşte forţa de muncă.

Acest lucru i-a determinat pe reprezentanţii CCCIAT să caute soluţii, iar un prim pas în acest sens a fost deja făcut, prin accesarea unui proiect european.

CITEŞTE ŞI: Acţiune de suflet! Poliţiştii timişeni au adus zâmbete pe chipurile unor copii nevoiaşi

Proiectul “Să valorificăm piaţa muncii din Banat prin nevoi realiste” vizează identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră România-Serbia, urmare a ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei de lucrători calificați în partea de vest a României.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este partener în cadrul acestui proiect tranfrontalier, a cărui conferinţă de lansare va avea loc pe data de 27 septembrie 2019, cu începere de la ora 12.00, la sediul CCIA Timiș din Piața Victoriei nr. 3, et. I, Sala C.E.D.O.

Proiectul este implementat de Agenția Regională pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenianin - partener coordonator, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie a Serbiei prin Camera Regională a Districtului Central al Banatului Zrenjanin.

Grupul țintă al proiectului este format din:

- Șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă;

- Reprezentanți ai autorităților locale, regionale și naționale;

- Firme, agenți economici;

- Organizații care sprijină dezvoltarea afacerilor;

- Alte categorii, inclusiv rezidenți din regiunea transfrontalieră.

CITEŞTE ŞI: Problema gunoaielor, din nou în atenția autorităților din Timiș! Situația este extrem de gravă, 16 localități îngropate în gunoaie

La conferința de lansare vor participa reprezentanți ai comunității de afaceri transfrontaliere, potențiali angajatori, reprezentanți ai unor instituții publice locale și regionale, reprezentanți ai grupului țintă, mass-media.

 

 

 

Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2019 16:04

1 comentariu

  • Alexandru

    Despre ce criza de forta de munca se vorbeste.Din 100 de aplicari pe bestjobs abia am avut 15 vizualizari in pofida faptului ca in redactarea Cv-ului am fost cat mai concret si concis.Sa ai studii superioare facute la zi si la stat in domeniul ingineriei ,sa mai efectuezi in privat cursuri de 3-6 luni si sa nu prinzi nici macar un amarat de post de gestionar inseamna ca angajatorii habar nu au sa aprecieze fiecare candidat in parte.La niciun interviu "ratat" nu ti se spune ce ai facut "bine si ce nu" si niciodata cel care ia postul nu poate dovedi ca a fost tocmai el cel mai competent din toti cei "examinati la interviu". As fi vrut sa iau lectii contra cost de la "castigatorii interviului" dorind sa invat tehnici de negociere plus abilitati de tipul "hard - skills" insa mi s-a spus sa stau potolit.E clar cat de transparent e procedeul de angajare.

    Raportează Alexandru Joi, 09 Ianuarie 2020 21:58 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login