Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Cel mai mare târg agricol din vestul țării, Banat Agralim, și-a deschis azi porțile!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Banat Agralim și-a deschis larg porțile pentru marele public în Campusul USAMVBT din Timișoara.

Universitatea de Științe Agricole împreună cu CCIAT organizează înacest sfârșit de săptămână, în Campusul USAMVBT din Timișoara, cea de-a 17-a ediție a expoziției Banat Agralim. 

Manifestarea este organizată în colaborare cu Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” – Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Primăriei Municipiului Timișoara și al unor asociații profesionale de profil.

Manifestarea vizează promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile de competenţă ale universităţii, respectiv: producţia vegetală, producţia animalieră, siguranţa şi securitatea alimentară, procesarea şi valorificarea producţiilor agroalimentare, inginerie-proiectare, amenajare și întreținere parcuri și spații verzi, dezvoltarea durabilă, conservarea mediului şi a biodiversităţii. 

„Expozanții sunt alături de noi în număr foarte mare și vor fi din ce în ce mai mulți ca reprezentare, suntem convinși de acest lucru. Cercetarea, practic, încununează activitatea de educație care are loc în universitatea noastră. Astăzi, mâine și poimâine se întâlnesc rezultatele cercetării cu producătorul. Se pot vedea efectele cercetărilor și realmente rezultatele de aici, de pe campurile acestea, si de peste tot din tara, evident, cu finalitate pe mesele noastre, ale romanilor. Cercetarea este foarte importantă, iar noi ca universitate vrem să creștem amploarea acestui eveniment. E important să se înțeleagă investiția în cercetare și beneficiile pe care le aduce pentru poporul român. Mă bucur că se întâlnesc astăzi educația, cercetarea și producția. Încurajăm aceste lucruri, ca universitate de prestigiu la nivel național și nu numai, suntem alături de producători”, a spus în deschidere, Cosmin Popescu, rectorul USAMVBT.

banat 1

„Este un eveniment de referință în zona de vest a țării. Împreună cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, am încercat și de această dată, pentru o ediție specială, în care să fie împreună știința, practica și arta, pentru a face o agricultură inteligență. Banat Agralim a devenit, de-a lungul anilor, cel mai important și emblematic din sectorul agricol din vestul țării”, a spus Florica Chiriță, președintele executiv al CCIA Timiș.

Expoziția este structurată pe 6 sectoare: Agricultură; Horticultură și Silvicultură; Creșterea animalelor; Industrie alimentară și ambalaje; Cinegetică; Cercetare-Inovare-Extensie universitară-Finanțare. Pe durata celor trei zile, publicul profesionist va putea participa la demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole și work-shop-uri cu tematică specifică.

BANAT AGRALIM se va desfășura în perioada de astăzi și până duminică, în campusul Universității de Agronomie. Intrarea este liberă.

 

Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2019 17:35

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login