Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIAT vrea să aducă investitori din Austria, în Timiş!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judeţul Timiş şi-a întărit relaţiile de colaborare cu Austria!

Ambasadorul Austriei la Bucureşti s-a întâlnit astăzi, la Timişoara, cu reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Cele două părţi au discutat despre posibilităţile de întărire a relaţiilor economice, dar şi culturale, în contextul în care Timişoara a fost desemnată capitală culturală europeană în 2021.

Reprezentanţii CCIAT vor să întărească relaţiile de colaborare dintre judeţul Timiş şi Austria. Aceştia vor să atragă în judeţ mai multe firme cu capital austriac dispuse să investească, sau firme care să colaboreze cu cele de aici. La nivelul judeţului Timiş, în topul investitorilor străini, Austria ocupă locul trei ca număr de companii şi locul şase ca valoare a capitalului social străin. Totodată şi relaţiile culturale între cele două părţi vor fi întărite.

„Ambasada Austriei are o colaborare foarte bună cu Timişoara, cu judeţul Timiş. În domeniul cultural avem Biblioteca Austriei, care funcţionează la Universitatea de Vest, în domeniul economic avem o calborare foarte bună prin intermediul biroului nostru comercial al Ambasadei din Bucureşti. Avem interes mare să intensificăm colaborarea, judeţul Timiş este foarte aproape de Austria, există un potenţial foarte mare în intensificarea turismului, având în vedere alegerea Timişoarei ca şi capitală culturală în 2021. Am discutat aici, la Camera de Comerţ alte posibilităţi de colaborare în regiune, între firme austriece şi firme româneşti, iar Ambasada Austriei va sprijini organizarea unei delegaţii a firmelor timişene, în Austria. Esită un protocol de colaborare între judeţul Timiş şi un land sin Austria, care este o bază foarte bună pentru intensificarea colaborării între cele două regiuni”, spune Gerhard Reiweger, ambsadorul Austriei la Bucureşti.

„Am prezentat economia judeţului, am prezentat Camera de Comerţ, am făcut propuneri pentru anul 2017, propuneri de colaborare. Domnul ambasador ne-a asigurat că vom avea relaţii foarte strânse cu ataşatul comercial al Ambasadei, prin care vom ajunge la Camera Economică Federală a Austriei. Am discutat despre ceea ce a fost în perioada trecută, evenimentele pe care le-am organizat cu firme din Austria, după această întâlnire avem convingerea că după această întâlnire colaborarea va fi mult mai bună decât înainte. Domnul ambasador a avut tendinţa de a accentua partea culturală şi partea socială, dar l-a interesat şi partea economică şi mediul de afaceri din judeţul nostru. A înţeles necesitatea unui parteneriat de afaceri, necesitatea unui parteneriat între noi, Ambasadă şi Camerele de Comerţ din Austria”, spune Florica Chiriţă, directorul CCIAT.

În schimb, investiţiile româneşti în Austria sunt mai mult decât modeste. Conform datelor Băncii Naţionale a Austriei sunt înregistrate circa 169 de firme cu participare românească la capital, cu un total investit de aproximativ 12 milioane de euro. Domeniile de activitate rezumându-se la: comerţ, turism, consultanţă (IT, transport, imobiliare, construcţii).

Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2016 15:59

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login