Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIAT organizează cursuri de prim ajutor și cursuri de auditori interni, în luna noiembrie!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera de Comerţ din Timiș demarează în a doua jumătate a lunii noiembrie 2018 noi serii de cursuri!

Este vorba despre cursurile de:  

 PRIM AJUTOR  

Perioada de implemetare este  20 - 23 noiembrie, între orele 16.00 și 20.00. Taxa de participare este 400 lei + TVA /pers. Se acordă 10 % reducere pentru membrii CCIAT.

Formator este  Florin COBZARIU, specialist în medicina de urgență, doctor în medicină, șef de lucrări la UMF Timișoara.Coordonatorul cursului este Cecilia Mateș.

Cursul se adresează persoanelor din cadrul firmelor responsabile cu sănătatea și siguranța în muncă în conformitate cu legislația; angajaților responsabili cu protecția muncii; angajaților responsabili de intervenții în caz de incendiu sau calamitate; oricărei persoane care dorește să știe cum să procedeze în caz de accidente de orice  gen.

Obiectivul cursului este însușirea și actualizarea unor tehnici cheie de salvare a vieții până la sosirea ajutoarelor calificate (ambulanța, SMURD etc.).

Tematica cursului vizează: 

- Identificarea unei situații de urgență;

- Atitudinea generală la locul producerii situației de urgență; 

- Elemente de organizare și funcționare a sistemelor medicale de urgență (SMURD); 

- Acidente și incidente la locul de muncă (accidente rutiere; alergii și șoc anafilactic; arsuri; atac cardiac-sindrom coronarian acut (SCA); bandaje și pansamente; corpi străini în ochi/urechi/nas/înghițiți; crize de epilepsie; degerături; dificultăți în respirație (dispnee); electrocutare; fracturi; greață și vărsături; hemoragii (sângerări) și hemostază provizorie; hipertermie (insolație); hipotermie (îngheț); intoxicații (otrăviri); înec; mușcături (înțepături) veninoase; obstrucția acută a căilor aeriene superioare (OACAS); pierderea cunoștinței; poziția laterală de siguranță (PLS); stop cardio-respirator (SCR); urgențe psihiatrice; atitudine imediată de prim ajutor).

Cunoștințele dobândite teoretic sunt simulate pe manechini medicali.

Cursul de prim ajutor de bază se finalizează cu un examen, în urma căruia se primește un certificat de absolvire care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor de bază.

Certificatul se eliberează în maxim 30 zile de la finalizarea cursului.

 AUDITOR INTERN AL SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITĂȚII (Cod COR 214130)

Perioada de desfășurare a cursului este 26 noiembrie 2018 – 10 ianuarie 2019. Pregătirea teoretică va avea loc de luni-vineri, între orele 16.30 și 20.30, după care va avea loc pregătire practică (realizare portofoliu).

Taxa de participare este de 1200 lei / pers. Se acordă 10 % reducere pentru membrii CCIAT.

Formatorul cursului este  Lucian TĂRĂBÎC, iar coordonator este Milena Mureșan.

Cursul prezintă explicit cerințele noului standard ISO 9001:2015, standard ce implică abordarea pe bază de proces (ciclul PDCA) şi gândirea pe bază de risc (riscuri și oportunități în afaceri). Cursul se adresează personalului care coordonează sau participă la evaluarea prin audit a sistemului de management al calităţii, din cadrul firmelor care intenţionează, sunt în curs de implementare sau au implementat un sistem de management al calităţii conform ISO 9001:2015 – instrument eficient de optimizare a proceselor interne, respectiv de câştigare a încrederii clienţilor. 

În cadrul cursului, vor fi abordate aspecte privind: Noţiuni generale privind calitatea; Principiile managementului calităţii; Cerințele noului standard ISO 9001:2015; Auditul calităţii (audituri interne, clasificarea auditurilor, etapele auditului intern, selectarea auditorilor, responsabilităţile personalului implicat în auditul intern, tehnici de comunicare, recomandări pentru auditat).

Auditorul în domeniul calității se ocupă, în principal, cu planificarea procesului de audit, colectarea și structurarea informațiilor specifice procesului de audit, analiza și aprecierea conformității și eficacității sistemului de management al calității, examinarea documentelor referitoare la sistemul de management al calității, întocmirea documentelor specifice procesului de audit.

Auditurile calităţii ajută managementul de vârf al organizaţiei să ia deciziile necesare, respectiv să aloce adecvat resursele în vederea îmbunătăţirii performanţei, a optimizării rezultatelor, prin evidenţierea punctelor forte şi punctelor slabe ale organizaţiei.

Auditul calităţii constituie un mod adecvat de evaluare a sistemului de management al calităţii existent şi trebuie înţeles de către toate părţile implicate ca un proces instructiv şi constructiv, care nu are drept scop blamarea organizaţiei sau pedepsirea personalului auditat. Astfel, auditul calităţii nu caută vinovaţi, ci dovezi obiective (nu impresii) privind oportunităţile de îmbunătăţire a sistemului de management al calităţii.

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Diplomele se eliberează în maxim 30 zile de la absolvirea cursului.

Cursurile se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Bugetul județului pe anul 2019, aprobat! Unde merg cei mai mulți bani?

Bugetul județului pe anul 2019, aprobat! Unde merg cei mai mulți bani?

Județul Timiș are un buget de 770 de milioane de lei în acest an, cu 32 de milioane de lei mai mult față de anul trecut.

Detalii

Probleme la una dintre cele mai aşteptate investiţii din Timiş! Lucrările, blocate de o contestaţie

Probleme la una dintre cele mai aşteptate investiţii din Timiş! Lucrările, blocate de o contestaţie

Un proiect de aproape 15 milioane de euro, finanţat din fonduri europene, este blocat din cauza unei contestaţii.

Detalii

Consilierul local, Adrian Orza, invită președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei!

Consilierul local, Adrian Orza, invită președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei!

Fostul fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza îi invită pe toți președinții de cartier la dezbaterea legată de Proiectul de Buget al Timișoarei pe anul 2019.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login