Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIAT trage linie și face bilanțul la jumătatea anului 2019!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Camera de Comerț din Timiș a tras linie și și-a făcut propriul bilanț, la jumătatea anului.

Așadar, pentru cele 650 firme membre și pentru comunitatea de afaceri locală, CCIAT a derulat un amplu program de informare a firmelor cu privire la reglementări europene și naţionale, *criza forței de muncă, alte teme de interes, în colaborare cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu, instituții de învățământ, alte entități:  8 seminarii, peste 600 participanți.

CCIAT a continuat preocupările referitoare la găsirea de soluții viabile la criza locală a forței de muncă, prin organizarea de evenimente dedicate: 4 acțiuni, peste 250 participanți.

Camera de Comerț a promovat internaţionalizarea firmelor și afacerilor, prin misiuni economice, parteneriate de afaceri, întâlniri B2B (8 misiuni economice,  130 participanți).

Tot în prima jumătate a anului au fost organizate târguri și expoziții. Este vorba despre nouă eveimente de acest gen care au reunit 550 expozanț și, peste 50.000 vizitatori.  

CCIAT a promovat interesele economice ale comunităţii de afaceri locale în cadrul întâlnirilor și vizitelor oficiale:  8 întâlniri și vizite oficiale. Printre acestea amintim de o delagație de afaceri din Taiwan, din Cehia, Germania sau Croația.

Camera din Timiș a furnizat servicii pentru dezvoltarea de proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile și fonduri naționale alocate de la bugetul de stat. Este vorba despre proiectele SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale, START SMART – Stimularea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din Regiunea Vest sau CLIMATE KIC.

CCIAT a sprijinit iniţiativele antreprenoriale pentru crearea şi dezvoltarea de noi firme, prin servicii oferite de: Biroul Asistență Societăți Comerciale: 503 certificate de origine pentru export, 93 intermedieri înfiinţări societăţi comerciale/mențiuni); Centrul Zonal de Standardizare: 43 standarde vândute; Centrul Regional pentru Promovarea Protecției Proprietății Industriale: 17 persoane/firme consiliate; Participare cu stand la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara, Casa Tineretului, 12-14 iunie 2019.  

În prima parte a anului au fost organizate o gamă largă de cursuri de formare profesională. Este vorba de nu mai puțin de 30 de cursuri, din care 28 cursuri acreditate A.N.C. și 2 cursuri neacreditate.  Au participat 262 cursanți, din care 70 persoane provenite din firme membre ale CCIAT care au beneficiat de 10% reducere.CCIAT se mândrește și cu faptul că a dezvoltat activitatea Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare, prin   atragerea de noi clienţi şi menţinerea portofoliului de clienţi existenţi: 22.300 înscrieri, a dezvoltat activitatea Curţii de Arbitraj de pe lângă CCIAT, a diversificat activitatea PrintPoint, departament specializat în producția de materiale publicitare, promoționale, printing, design digital și a realizat informarea sistematică a membrilor CCIAT și a mediului de   afaceri.

Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 15:43

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login