Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIA Timiș prezintă firmele de succes, înființate prin Proiectul SIA VEST!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În calitate de partener coordonator al proiectului „SIA VEST”, CCIA Timiș continuă activitatea de sprijinire și monitorizare a start-up-uri finanțate în cadrul proiectului. 

După autorizarea activității și semnarea contractelor de subvenție, firmele au început implementarea planurilor de afaceri selectate spre finanțare. 

CITEȘTE ȘI: Crimă cu sânge rece! Un tânăr şi-a ucis mama, cu mâinile goale! A strâns-o de gât până a lăsat-o fără suflare

Cele 24 de firme nou create au un număr total de 59 de angajați iar valoarea totală a subvențiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro). 

Domeniile în care acestea activează sunt: IT&C, înregistrări audio-video, producție cinematografică, editare-tipărire, activități fotografice, producție (mobilier, sucuri naturale), restaurante, comerț, consultanță în afaceri, organizare evenimente, servicii de coafură, construcții. 

CCIAT va prezenta pe rând, interviuri cu câțiva din beneficiarii finanțării nerambursabile care au demarat activitatea, conform planurilor de afaceri selectate.       

Bogdan Spulbat / 27 de ani / Timișoara “În încercarea de a deveni independent financiar, am început la vârsta de 14 ani să întreprind diferite  activități pentru a-mi câștiga banii de buzunar. Domeniul serviciilor de fotografie și videografie l-am descoperit încă din liceu când am avut ocazia să particip alături de o echipă profesionistă la o serie de evenimente private. M-am regăsit în această activitate, iar după momentul în care am absolvit Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din Timișoara am devenit asociat și angajat pe postul de operator imagine în cadrul unei societăți specializate în fotografie. Aici am luat parte la o mulțime de proiecte frumoase, am avut parte de provocări care m-au ajutat să mă dezvolt și să administrez proiecte variate, printre care o serie de evenimente private, producții publicitare pentru companii sau restaurante. Am considerat mereu că, muncind eficient în echipă, oamenii pot obține rezultate finale superioare muncii individuale. Astfel, mi-am propus să formez o  echipă pentru a putea dezvolta separat de serviciile de fotografie și ramura serviciilor de videografie.Aflând de oportunitatea pe care Camera de Comerț din Timișoara o oferea tinerilor antreprenori la început de drum, am hotărât să aplic pentru Programul „SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale” . Planul de afaceri conceput de mine a cumulat un punctaj suficient pentru a obține finanțarea. Cu ajutorul subvenției am investit în echipamentele necesare pentru înființarea unui SRL ce are ca activitate principală producția cinematografică. În momentul de față, am alături doi colegi angajați permanent și o serie de colaboratori cu care sunt convins că vom reuși să realizăm o mulțime de proiecte interesante. Am demarat activitatea în a doua parte a anului trecut și am avut ocazia să participăm la câteva evenimente importante printre care și Flight Festival, proiect unde am realizat aftermovie-ul. Știm că rezultatele bune se obțin prin multă muncă și ne simțim mai pregătiți ca niciodată. Avem încredere că anul acesta va fi unul minunat și privim cu entuziasm fiecare proiect în care suntem implicați”, spune administratorul și asociat unic al SPULBAT FILMS SRL.

Reamintim că Proiectul SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județețe ale Regiunii Vest. 

CITEȘTE ȘI: Incendiu devastator la Timișoara! Un apel la 112 anunța că patru copii au murit în casa cuprinsă de flăcări

Obictivul general al proiectului vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de practică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.

Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 14:03

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login