Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIA Timiș continuă poveștile de succes ale firmelor înființate prin Proiectul SIA VEST

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș continuă să sprijine și să monitorizeze activitatea start-up-urilor înființate în cadrul Proiectului SIA VEST.

În prezent, cele 24 de firme nou create au un număr total de 59 de angajați, iar valoarea totală a subvențiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro). 

CITEȘTE ȘI: Reacţia consilierului local, Luminiţa Ţundrea, după demiterea Guvernului Orban

Iată un scurt interviu cu unul dintre beneficiarii finanțării nerambursabile, care de la începerea  activității și primirea primei tranșe de finanțare a reușit să îndeplinească cu succes indicatorii din planul de afaceri selectat.       

În luna martie 2019, am înființat societatea comercială Prezent Event Production în cadrul proiectului SIA VEST derulat de Camera de Comerț Timiș. Dintre activitățile permise de codul CAEN 9002 (Servicii suport interpretare artistică), m-am axat pe cele legate de serviciile de sonorizare asigurate pentru evenimente. Anterior înființării start-up-ului, am avut o experiență bogată în activitatea pentru care am solicitat finanțare, desfășurată în principal pe cont propriu.

Din păcate, de-a lungul anilor posibilitatea de a achiziționa echipamente de top a fost limitată și de cele mai multe ori am fost nevoit să închiriez echipamente de la alți furnizori. Oportunitatea de a accesa fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea activității prin înființarea unei societăți a condus la șansa de a achizitiona echipamentele dorite și, totodată, de a crea, la început, două locuri de muncă, pentru mine în calitate de manager, cât și pentru principalul colaborator, în calitate de asistent tehnic.

Privind în urmă, după aproape un an de la pornirea afacerii, constat cu bucurie că am reușit să dublez veniturile anterioare accesării subvenției, crescând în același timp calitatea serviciilor oferite. În final, aș dori să mentionez un aspect pe care îl consider foarte important, și anume, încrederea pe care am dobândit-o în acest tip de programe start-up și beneficiile accesării lor”, spune Bogdan RACZ, managerul Prezent Event Production SRL.  

Reamintim că Proiectul SIA VEST - Suport pentru Inițiative Antreprenoriale, derulat de CCIA Timiş în parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L., se adresează persoanelor cu domiciliul în unul din cele patru județețe ale Regiunii Vest care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban.

CITEŞTE ŞI: Șapte școli din Timiș închise, după ce au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic! Cursurile vor fi recuperate ulterior

Proiectul vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin cursuri de competente antreprenoriale, stagii de practică și activități de mentorat, crearea și sprijinirea dezvoltării de noi afaceri în Regiunea Vest care conduc la crearea de noi locuri de muncă. 

Finanțarea este NERAMBURSABILĂ în proporție de  100% !

Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 16:31

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login