Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIA Timiș, un nou proiect transfrontalier dedicat pieței muncii din zona transfrontalieră România-Ungaria

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș derulează proiectul transfrontalier România-Ungaria, „Initiativă Comună pentru Ocuparea Forței de Muncă”.

Proiectul este finanţat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020.

CITEȘTE ȘI: UVT, solidară cu scriitori evacuaţi din sediul în care au funcţionat mai bine de 7 decenii

Proiectul este derulat în parteneriat cu Centrul de Formare Profesională pentru Adulți Szeged - leader de proiect, Agenţia de Dezvoltare a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, Episcopia Romano-Catolică Szeged Cenad, Agenția de Dezvoltare Regională, Eurointegrare Homokhát și Consiliul Județean Timiș.

Obiectivul general al proiectului este de a spori ocuparea forței de muncă în regiunea transfrontalieră România - Ungaria prin crearea condițiilor favorabile pentru o piață a muncii echilibrată pe termen lung.Grupul țintă al proiectului este format din: șomeri, persoane ce se află in căutarea unui loc de muncă, studenți; centre de formare profesională, educație și școli; instituții, organizații, profesionale ce sprijină ocuparea forței de muncă; reprezentanți ai autorități locale și regionale; companii și agenți economici; alte categorii, inclusive rezidenți din zona transfrontalieră și publicul larg.

În cadrul proiectului se vor crea condiții de ultimă generație pentru derularea activitățiilor de formare profesională prin dezvoltarea a cinci locații: două vor fi amenajate în clădiri noi, o locație va fi reconstruită și extinsă iar alte două clădiri vor fi dotate cu echipamente noi necesare pentru a oferi instruiri practice de înaltă calitate. 

CITEŞTE ŞI: Cifre alarmante! O nouă zi cu peste 2.000 de cazuri noi de coronavirus! S-au înregistrat și 73 de decese, iar peste 600 de pacienți sunt la ATI

Totodată, proiectul va contribui la dezvoltarea unei piețe comune a muncii în județele Csongrád și Timiș prin activități care au ca scop facilitarea procesului de fuzionare a celor două piețe ale forței de muncă. În plus, crearea unei Rețele de Parteneriat Instituțional Transfrontalier va facilita schimbul de cunoștințe și de experiență, realizarea unei analize a nevoilor exacte ale companiilor privind calificările necesare, elaborarea unei strategii regionale transfrontaliere axată pe lipsa forței de muncă calificate, organizarea de târguri de locuri de muncă, workshop-uri, seminarii, conferințe, vizite de studiu, studii de caz, evenimente de orientare în carieră, crearea unui Info Point în Ungaria cât și crearea unui portal online și a unui site web online, bilingv, cu informații specifice din domeniu.

Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2020 15:01

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login