Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

CCIA Timiș, sprijină regiunea carboniferă Gorj în tranziția de la dependența economică ridicată de cărbune la opțiuni sustenabile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera de Comerț Timiș este partener într-un proiect care sprijină regiunea carboniferă Gorj, în tranziția de la dependența economică ridicată de cărbune la opțiuni sustenabile!

În calitate de parteneri ai Proiectului REBOOST - A Boost for Rural Lignite Regions, CCIA Timiș și CCIA Gorj organizează în data de 9 decembrie, ora 9.00, la sediul CCI Gorj din Târgu Jiu, un workshop în care vor fi abordate prioritățile zonei miniere Gorj în vederea tranziției de la actuala dependență economică ridicată de cărbune la un viitor cu emisii reduse de carbon, sub genericul:  „Să avem un cuvânt de spus în crearea viitorului regiunii”

Workshop-ul își propune să creeze un cadru deschis de dialog al principalelor entități locale - administrație publică, asociații profesionale, firme, patronate și sindicate, organizații neguvernamentale, interesate să exploreze dintr-o perspectivă vizuală noi posibilități economice ale regiunii și să identifice totodată căile de transformare. Evenimentul este primul dintr-o serie de ateliere de simulare a politicilor colaborative care vizează sprijinirea comunităților locale să reflecteze asupra situației regiunilor lor, în prezent și în următorii 10-20 ani, cu ajutorul instrumentelor vizuale.

Proiectul „A Boost for Rural Lignite Regions - REBOOST” este finanțat de UE prin Programul EIT Climate KIC și este derulat de un consorțiu format dintr-o echipă transdisciplinară de organizații care lucrează la nivel european și internațional.Obiectivul principal al proiectului este să sprijine entitățile interesate din trei regiuni carbonifere din Europa (Lusatia în Germania, Marea Polonie de Est în Polonia și Gorj în România) să exploreze noi posibilități economice și, nu în ultimul rând, să sprijine tranziția de la actuala dependență economică ridicată de cărbune la opțiuni sustenabile. Părțile interesate din aceste trei regiuni vor analiza particularitățile politice, socio-economice și geografice ale acestora, iar prin intermediul unui instrument de simulare on-line vor sprijini entitățile locale să exploreze căi alternative care se înscriu în profilul actual al regiunii dezvolte strategii viitoare durabile. Acolo unde este posibil, proiectul va sprijini implementarea efectivă a soluțiilor de dezvoltare viitoare.  

Program:

9.00 - 9.30 Scurtă prezentare a proiectului 

9.30 - 9.45 Introducere workshop / Zoom și Miro

9.45 - 10.00 Situația actuală în regiunea carboniferă Gorj

10.00 - 10.45 Exercițiu de simulare – regiunea Gorj în anul 2050

10.45 - 11.00 Pauză de cafea

11.00 - 11.30 Viziunea comună asupra viitorului regiunii Gorj

11.30 - 12.00 Discuții libere Moderatori: Cristina Bădulescu, coordonator Hub EIT Climate-KIC / CCIA Timiș și Dan Dobre, reprezentant Bankwatch Romania

Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2020 09:48

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login