Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Camera de Comerț din Timiș anunță lansarea unui nou proiect transfrontalier România-Serbia!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş și Camera de Comerț din Zrenjanin demarează proiectul „Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”.

Proiectul este finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia, Axa Prioritară 1: Promovarea ocupării forței de muncă și îmbunătățirea serviciilor de bază pentru o creștere favorabilă incluziunii, Obiectivul 1.1.: ”Ocuparea și mobilitatea forței de muncă”. 

CITEȘTE ȘI: Veste mult așteptată de timișorenii din zona Blașcovici! Va fi construită o nouă creșă pe Calea Bogdăneștilor

Obiectivul general al proiectului se încadrează în obiectivul programului de finanțare, respectiv, vizează identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră România-Serbia, urmare a ratei ridicate a șomajului din Serbia și a lipsei de angajați în partea de vest a României.

Proiectul are o durată de implementare de 12 luni, începând cu luna iulie a acestui an, iar bugetul acestuia este de 233.975 euro.  

Grupul țintă al proiectului este format din: șomeri și persoane care se află în căutarea unui loc de muncă; reprezentanți ai autorităților locale, regionale și naționale; firme și agenți economici; organizații care sprijină dezvoltarea afacerilor; alte categorii, inclusiv rezidenți din regiunea transfrontalieră.

CITEȘTE ȘI: Ambulatoriul ORL din cadrul Spitalului Municipal, reabilitat pe bani europeni! A fost semnat contractul

În cadrul proiectului se vor derula următoarele activități importante: 

Elaborarea unui studiu privind forța de muncă din regiunea transfrontalieră România-Serbia, cu titlul: “Studiu privind Piața Forței de Muncă în regiunea Banat” care va conține analiza situației actuale, obiective, măsuri și priorități, oferind un model viabil și sustenabil de îmbunătățire a situației prezente atât pentru partea română, cât și pentru cea sârbă;

Crearea unei comitet consultativ care va sprijini punerea în aplicare a planului comun de acțiuni și organizarea conferințelor tematice;

Instruirea a 80 de persoane din grupul țintă (persoane care se află în căutarea unui loc de muncă, tineri, persoane care intenționează să își deschidă o afacere proprie) prin sesiuni de training gratuite;

Organizarea unui târg al locurilor de muncă în România și organizarea unei întâlniri B2B, în domeniul forței de muncă, în Serbia;

Crearea unui portal cu informații specifice din domeniu disponibil în trei limbi, română-sârbă-engleză.

Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 14:49

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Dispar vaporaşele, bicicletele şi trotinetele din Timişoara! Circulaţia lor se suspendă până la primăvară

Dispar vaporaşele, bicicletele şi trotinetele din Timişoara! Circulaţia lor se suspendă până la primăvară

Sunt ultimele două zile în care timişorenii se pot bucura de transportul public cu vaporaşe, biciclete şi trotinete.

Detalii

Mesajul deputatului Matei Suciu, de Ziua Naţională a României!

Mesajul deputatului Matei Suciu, de Ziua Naţională a României!

Astăzi este zi de mare sărbătoare, pentru românii de pretutindeni, care celebrează Unirea Principatelor Româneşti.

Detalii

Valeriu Lupu, de numele căruia se leagă moartea a 48 de oameni, a ajuns secretar de stat în ministerul Transporturilor

Valeriu Lupu, de numele căruia se leagă moartea a 48 de oameni, a ajuns secretar de stat în ministerul Transporturilor

Aşa cum a anunţat sursadevest, în urmă cu trei zile, un PMP-ist din Timiş a fost numit deja, secretar de stat în ministerul Transporturilor.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login