Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Camera de Comerț din Timiș înregistrează o nouă premieră! CCIAT a organizat un Forum Internațional de Afaceri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eveniment economic, în premieră, realizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș!

CCIAT a organizat astăzi, în Sala Europa a  Centrului Regional de Afaceri al CCIAT, un  FORUM INTERNAȚIONAL DE AFACERI, la care au participat delegații din Federația Rusă - Grecia - Republica Cehă – România.

CITEȘTE ȘI: Secretarul primăriei unui oraș din Timiș, trimis în judecată! Este acuzat de luare de mită și trafic de influență

Evenimentul a fost organizat în contextul misiunilor economice și al vizitelor organizate de CCIA Timiș în cursul acestui an în Republica Cehă, în Federația Rusă și în Grecia. De asemenea, acordurile de colaborare inter-camerale semnate cu ocazia acestor acțiuni oferă cadrul instituțional adecvat pentru derularea de acțiuni comune. Scopul evenimentului îl reprezintă valorificarea oportunităților de afaceri și investiții dintre Județul Timiș și aceste țări și regiuni, intensificarea schimburilor comerciale bilaterale, creșterea numărului investițiilor străine în județul Timiș și promovarea produselor autohtone pe aceste piețe. 

Avem acest eveniment in premiera in sistemul cameral si de ce spun premiera, pentru ca delegatiile straine sunt din Republica Ceha, din Grecia, din Federatia Rusa, cat si din Serbia, Ungaria si Bosnia-Hertegovina. Precum stiti si dumneavoastra, prioritatea strategica a Camerei de Comert este internationalizarea. Adica promovarea produselor autohtone pe pietele intra si extracomunitare, atragerea investitiilor straine si cresterea schimburilor comerciale. De la inceputul anului am facut aceste demersuri, am mers in toate tarile amintite si chiar mai multe pentru ca sa putem sa facem ca businessul din Timis sa fie pe taramurile altor tari. si iata rezultatul: astazi sunt peste 30 de entitati straine – camere de comert, asociatii, reprezentanti ai ambasadelor si, nu in ultimul rand, oameni de afaceri. Suntem foarte multumiti ca am reusit sa facem acest lucru. Din nou spun, in premiera, pentru ca forumuri internationale mai sunt, dar cu patru tari nu s-a mai intamplat niciodata. Noi, initial, cand am fost in cele trei tari aflate cu delegatii aici, am inceput colaborari cu firme de aici. O sa vedeti ca de la microhidrocentrale si pana la bunuri de larg consum avem reprezentanti din toate domeniile de activitate, si, mai mult decat atat, camerele de comert reprezinta firme puternice din tarile din care provin", a spus Florica Chirita, presedintele executiv al CCIA Timis. 

FORUM 2

Delegațiile străine au fost compuse din reprezentanți ai camerelor de comerț partenere din aceste țări și din companii din toate sectoarele de activitate. Alături de firmele românești, la Forum au fost  prezente firme din Serbia și Ungaria.  

CITEȘTE ȘI: Noi detalii în cazul copilei dispărute de o săptămână! Camerele de supraveghere au surprins-o în compania a doi bărbați

La sesiunea plenară, au fost invitați să participe reprezentanți ai administrației publice locale, ai instituțiilor și serviciilor deconcentrate care reglementează funcționarea unei firme în România, universități, corpul diplomatic al țărilor participante acreditat în România și al României în aceste țări. 

Participanții la Forum au avut apoi ocazia să viziteze o mini-expoziție de produse “Made in Banat”.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login