Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Banat Agralim, cel mai mare târg agricol din vestul țării își deschide porțile în acest sfârșit de săptămână!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Științe Agricole împreună cu CCIAT organizează în perioada 24 – 26 mai, în Campusul USAMVBT din Timișoara, cea de-a 17-a ediție a expoziției Banat Agralim. 

Manifestarea este organizată în colaborare cu Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” – Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Lovrin, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Primăriei Municipiului Timișoara și al unor asociații profesionale de profil.

Suntem la a 17-a ediție pe care o organizăm împreună cu USAMVBT. Este o colaborare extraordinar de bună. Numărul expozanților crește de la un an la altul. Despre ce se întâmplă anul acesta o să vă spun doar câteva cuvinte. Avem aproximativ 200 de expozanți, pe mai multe domenii. Asta înseamnă un număr foarte mare. Ne mândrim că sunt și producători de produse eco-bio, dar și micii meșteșugari ce au fost în fiecare an. Avem un eveniment care se numește Ziua Calului. Noi, CCIAT, ne-am străduit să fim aceiași parteneri care am fost până acum și firmele să fie împărțite jumătate-jumătate. Important este că am reușit, împreună, să atragem un număr mare de expozanți, ceea ce înseamnă că în județul Timis există un număr important de agricultori”, spune Florica Chiriță, președintele executiv al CCIAT.

cciat agro 2

E un eveniment la care noi, ca universitate, ținem foarte mult și vreau să apreciez, și anul acesta, implicarea în organizarea evenimentului a colegilor din Universitate și deopotrivă a celor din CCIAT. Vom avea evenimente frumoase, conexe. Se observă și, vreau să subliniez aici, necesitatea unei zone expoziționale pentru municipiul Timișoara și pentru județul Timiș. Avem nevoie de infrastructură exopzițională, resursa umană o avem, experiența o avem, dar e important să pledăm pentru spații moderne, așa cum merita municipiul nostru și județul Timiș. Sunt câteva lucruri noi, sunt expozanți noi, de asemenea, o premieră din zona smart agriculture, și activități conexe, organizate de către studenți și nu numai, de asociații din zona sportivă. Sâmbătă și duminică sunt demonstrații de echitație, marcând Ziua Calului. Cred că publicul larg așteaptă aceste activități, pe lângă momentele culturale organizate”, spune Cosmin Popescu, rectorul USAMVBT. 

cciat agro

Au fost mobilizate să vină să își prezinte rezultatele științifice, inovațiile pe care le-au produs și o eventuală consultanță cu titlul gratuit pentru fermieri. Pe lângă cele 3 stațiuni de cercetare care sunt în zonă și au mai participat la evenimentele noastre, la acest eveniment va mai fi prezentă Stațiunea de Cercetare de la Turda, care își va prezenta și hibrizii proprii - de porumb, porumb zaharat, soia. Vor mai fi prezente două stațiuni de cercetare, de la Miniș si Blaj, în cercetarea vie și vinificației. Stațiunea Lovrin va mai avea două workshopuri, unul pe nutriția plantelor, unde colegii noștri vor prezenta informații despre nutriția corectă și eficientă a plantelor”, spune Marinel Horablaga, directorul Statiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin.

De asemenea, se vor organiza concursuri de echitație și de dresaj canin.

Vor fi cel puțin două firme și două asociații care vor face prezentări de rase de câini și demonstrații de dresaj. Vor mai fi și cei care vor prezenta oferta educațională, ca în acest fel să ne facem cunoscuți și din această perspectivă. Universitatea mai are și un stand în care este prezentată cercetarea științifică. Numărul de expozanți este cel mai mare de când se organizează acest tip de expoziție”, spune Stelian Acatincăi,  Director General Administrativ USAMVB.

Manifestarea vizează promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile de competenţă ale universităţii, respectiv: producţia vegetală, producţia animalieră, siguranţa şi securitatea alimentară, procesarea şi valorificarea producţiilor agroalimentare, inginerie-proiectare, amenajare și întreținere parcuri și spații verzi, dezvoltarea durabilă, conservarea mediului şi a biodiversităţii. 

Expoziția este structurată pe 6 sectoare: Agricultură; Horticultură și Silvicultură; Creșterea animalelor; Industrie alimentară și ambalaje; Cinegetică; Cercetare-Inovare-Extensie universitară-Finanțare. Pe durata celor trei zile, publicul profesionist va putea participa la demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole și work-shop-uri cu tematică specifică.

 BANAT AGRALIM se va desfășura în perioada 24- 26 mai, în campusul Universității de Agronomie. Intrarea este liberă.

Ultima modificare Marți, 21 Mai 2019 15:58

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login