Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Antreprenorii din Timiș, informați despre noutățile din domeniul legislației muncii!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camerei de Comerţ din Timiş continuă informarea firmelor din județ cu privire la reglementări europene și naţionale în diferite sectoare de activitate.

Astăzi a avut loc un seminar de instruire al angajatorilor privind modul concret în care trebuie aplicate noile acte normative intrate în vigoare anul acesta, sub genericul: LEGISLAŢIA MUNCII 2019.

CITEȘTE ȘI: Apel disperat al pompierilor din Timiş! Au nevoie urgentă de bani! Cu ce problemă se confruntă?

Organizat în colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş,  seminarul a avut loc în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22.

Avem un eveniment dedicat mediului de afaceri! Anul trecut am organizat 20 de seminarii de acest fel la care am avut o prezență de peste 1500 de firme. Astăzi am avut al doilea eveniment de acest gen din 2019 și avem alături de noi partenerul strategic, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș. Cu singuranță firmele vor pleca cu răspunsuri clare la întrebările pe care le au. Pe lângă acest eveniment, începând de săptămâna viitoare vom continua cu această serie, vom avea un seminar cu noutățile din domeniul fiscalității, apoi vom mai avea cu APIA, AFIR, cu ISU și multe altele”, spune Florica Chiriță, directorul executiv al CCIAT.

Este o tradiție ca la început de an CCIAT împreună cu ITM Timiș să organizeze acest simpozion. Venim cu noutăți legislative, desigur, facem studii de caz, discutăm toate problemele neclare și neconformitățile cu care se confruntă societățile comerciale de pe piața muncii din Timiș. Tot ceea ce vom discuta astăzi dorim să aibă un scop final și anume conștientizarea angajatorilor și angajaților de a respecta întocmai legislația muncii și normele de sănătate și securitate în muncă”, spune Pavel Kasai, inspector șef al ITM Timiș. 

Au fost abordate teme precum: 

 Salariul minim brut pe economie în 2019; 

 Legea nr. 247/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România;

 Prevederile OUG nr. 114/2018 privind salariul minim în construcții;

 Modificarea Legii nr. 52/2011 privind unele activități cu caracter ocazional desfășurate de către zilieri;

 O.G. nr. 25/2014 privind detașarea și încadrarea străinilor pe teritoriul României. 

CITEȘTE ȘI: Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii are un nou director general

Seminarul a fost susținut de specialiști ai ITM Timiș:Pavel KAŞAI - Inspector Șef,  Ileana TOMOIAGĂ - Inspector Șef Adjunct Relații de Muncă, Anton Francisc SZASZ - Inspector Şef Adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă  și Natalia ENII - Expert IT.

Seria seminariilor organizate de CCIAT continuă și in perioada următoare.

Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2019 16:19

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Vrei să te asiguri că maşina pe care o cumperi, nu este măsluită? Nimic mai simplu: RAR te ajută să îi verifici istoricul

Vrei să te asiguri că maşina pe care o cumperi, nu este măsluită? Nimic mai simplu: RAR te ajută să îi verifici istoricul

Începând de astăzi, orice persoană care deține sau vrea să cumpere o maşină poate verifica istoricul acesteia, foarte simple.

Detalii

Investiţii majore, la doi paşi de Timişoara! Comuna Sînandrei va beneficia de 5 milioane de euro, pentru apă şi canal

Investiţii majore, la doi paşi de Timişoara! Comuna Sînandrei va beneficia de 5 milioane de euro, pentru apă şi canal

Contractul cu finanţare europeană, în valoare de 180 de milioane de euro, semnat de Aquatim, rezolva problemele legate de reţeaua de apă şi canal din 45 de oraşe şi comune.

Detalii

Răsturnare de situaţie, la Consiliul Judeţean Timiş! Nistor Geană a câştigat în instanţă, dreptul de a fi repus în funcţie

Răsturnare de situaţie, la Consiliul Judeţean Timiş! Nistor Geană a câştigat în instanţă, dreptul de a fi repus în funcţie

Următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Timiş se anunţă a fi cel puţin interesantă, pentru că Nistor Geană îşi va relua postul, care între timp a fost ocupat de Mariana Nagy.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login