Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Antreprenorii din județ, informați despre oportunitățile de finanțare și garantare pentru a-și dezvolta afacerile!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a ogranizat un nou seminar de informare, pentru antreprenorii din județ.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii și Banca Transilvania iar tema a fost “Soluții financiare de garantare a mediului antreprenorial“.

CITEȘTE ȘI: Impact violent între două mașini! Trei victime încarcerate! A fost solicitat și elicopterul SMURD

Au fost prezentate soluțiile de finanțare și garantare destinate antreprenorilor aflați la început de drum, declarați admiși în Programul Start-Up Nation 2018-2019 și care intenționează să acceseze creditul punte de la Banca Transilvania, garantat de FNGCIMM.

În plus, participanții au putut afla informații privind soluţiile de finanţare şi de garantare pentru: Investiții și dezvoltarea afacerilor; Creșterea calității vieții - Programul “Investește în tine”, Programul „Prima mașină”,  Programul „Prima Casă”; Produse alternative din portofoliul FNGCIMM pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor.

Sunt onorat să revin la Timișoara pentru a organiza împreună cu partenerii noștri tradiționali, seminarul de infromare ”Soluții de finanțare și garantare pentru antreprenori”. La evenmentul de azi ne vom concentra pe modalitatea concretă de accesare a finanțărilor punte pentru susținerea tinerilor aplicanți ai programului Start-up Nation. Instituțional prin procese interne de optimizare a activității am reunșit să diminuăm comisionul de garantare la jumătate față de prima ediție 2017-2018, dacă atunci comisionul de grantare era de 2,8%, începând din acest an societățile nou înființare vor beneficia de garanția fondului în procent de 80%, deci maxim 160.000 de lei, dar cu un comision mult diminuat de 1,95%. Astfel vom reuși să susținem tânăra Românie antreprenorială în implementarea planurilor de afaceri, în crearea de noi locuri de muncă și în dezvoltarea unor obiective de investiții. Ne adresăm antreprenorilor din mediul urban dar și din mediul rural”, spune Gheorghe Lepădat, directorul general al FNGCIMM.

cc 1

Suntem în plină derulare a programului România Start-up Nation, în zona de vest avem aproximativ 1000 de contracte semnate sau în curs de semnare. O mare parte a acestor beneficiari lucrează cu bancile partenere de la care iau credite și de asemnea destul de mulți au nevoie de garantare din partea Fondrului Național de Garantare. Și anul trecut am avut o calaborare foarte bună cu Fondul Național de Garantare, și acum la fel”, spune Adrian Pășcuță, directorul OTMMC Timișoara.

CCIAT organizează de ani de zile seminarii de informare pentru antreprenorii din Timiș.

CITEȘTE ȘI: Alertă în vestul țării! Un tânăr a sărit în apă și nu a mai ieșit. A fost scos la mal de pompieri însă manevrele de resuscitare au eșuat

CCIAT organizează seminarii de peste 10 ani privind informarea firmelor în privința legislației naționale și europene. O temă de mare interes a fost finanțarea, și astfel că astăzi am organizat un seminar împreună cu Fondul Național de Garantare pentru IMM-uri, pentru a da posibilitatea atât antreprenorilor, cât și persoanelor fizice să garanteze finanțarea altcineva decât cu imobilele lor. Suntem mulțumiți de relația de colaborare pe care o avem cu Fondul de Garantare și putem spune că sunt destul de multe firme care au apelat la acest sistem. Vreau să subliniez că atât antreprenorii, cât și cei care accesează programele Start-up Nation, Start-up sau Prima Casă ca să poată beneficia de această garantare la finanțarea pe care o au trebuie să lucreze cu banca cu care Fondul de Garantare are convenție”, spune Florica Chiriță, președinte executiv al CCIAT.

Eveimentul a avut loc astăzi la Centrului Regional de Afaceri al CCIAT.

cciat 3 1

Ultima modificare Marți, 20 August 2019 16:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login