Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ambasadorul Mexicului, la Timişoara! S-au pus bazele unor relaţii de colaborare pe plan economic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se întrevăd noi relaţii de colaborare, pe partea economică, între judeţul Timiş şi Mexic.

Ambasadorul Mexicului în România, Jose Arturo Trejo Nava, instalat în această funcţie în urmă cu două luni, a fost prezent astăzi la Timişoara a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanţii Camerei de Comerţ din Timiş, pentru a pune bazele unei viitoare colaborări între cele două părţi.  

Amabasadorul Mexicului în România a anunţat că în curând la Timişoara va fi deschis şi un consulat onorific. Astfel, relaţiile dintre cele două părţi vor deveni unele şi mai strânse.

„Sunt foarte mulţumit să mă aflu în Timişoara, unul dintre cele mai importante şi dinamice oraşe din România. Am avut o întâlnire cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi vrem să întărim relaţiile economice între Mexic şi România şi implicit cu judeţul Timiş. Pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre Mexic şi Timişoara trebuie să muncim destul de mult, să stabilim contacte, interesul există dar trebuie să facem paşi concreţi pentru a apropia oamenii de afaceri din Mexic cu cei de aici. (...)  Mexicul este a doua economie în America Latină şi a cunoscut de asemenea o dezvoltare foarte importantă în domeniul automotive, industrial, şi vom căuta să colaborăm în sectoarele complementare. Sunt foarte mulţumit că în curând vom colabora cu domnul Adrian Bădescu, care va fi consul onorific al Mexicului la Timişoara. Domnul Bădescu a fost recomandat de către CCIAT şi am încrederea că este cea mai bună opţiune. Încă nu am stabilit o dată exactă pentru a deschide consulatul de la Timişoara, dar sper să fie la începutul anului viitor”, spune ambasadorul Mexicului în România, Jose Arturo Trejo Nava.

Reprezentanţii Camerei de Comerţ din Timiş vor să îmbunătăţească relaţiile extracomunitare, iar această oportunitate de a colabora cu Mexicul este una excelentă. În aceste condiţii, deja au programat împreună cu reprezentanţii Ambasadei Mexicului, o întâlnire în care oamenii de afaceri din Mexic să stea faţă în faţă cu mediul de afaceri din Timişoara.

„Pentru Camera de Comerţ a fost o zi foarte importantă, datorită faptului că CCIAT are o strategie de la începutul anului 2016 de a promova produsele româneşti pe pieţele extracomunitare. De aceea această întâlnire cu Excelenţa Sa nu a fost doar o întâlnire protocolară, ci una de lucru. Am reuşit să programăm câteva evenimente pentru anul viitor, suntem la organizarea unui seminar unde o delegaţie din Mexic va fi prezentă aici cu oameni de afaceri pentru a încerca să stabilim relaţii de colaborare economice, pentru că în momentul de faţă comerţul internaţional nu excelează cu Mexicul. Am discutat şi despre propunerea unei expoziţii numită "Zilele Mexicului în Timiş". Anul viitor n-o să putem să realizăm acest eveniment, dar o să lucrăm la el pentru 2018. În acest context, cred că întâlnirea noastră a fost foarte importantă pentru noi, Camera de Comerţ, dar şi pentru mediul de afaceri din judeţul Timiş. Nici firmele noastre nu sunt pe pieţele Mexicului, şi nici invers. Dacă nu avem sprijinul misiunilor diplomatice pentru a reuşi să aducem investiţii străine şi pentru a promova produsele româneşti, nu se va întâmpla nimic”, spune Florica Chiriţă, directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

 

Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2016 15:10

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login