Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected]evest.ro | Publicitate: 0731 028 626

Weekend plin de concerte şi activităţi sportive pentru copii, în Timişoara! Trei străzi vor fi închise traficului rutier

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

“Străzi pentru comunitate” este numele evenimentului anunţat astăzi de primarul Timişoarei, Dominic Fritz, şi care se va desfăşura în perioada 25-25 iulie.

Pentru asta, pe trei străzi din zona centrală, circulaţia rutieră va fi închisă total sau partial.

CITEŞTE ŞI: Vrei să îţi deschizi un business la Bastion sau în Parcul Industrial? CJT te aşteaptă la licitaţie

Prima zonă este pe bulevardul Gheorghe Lazăr, între Circumvalațiunii și Gh. Dima, unde una dintre benzi va fi dedicată circulației pietonale și velo.

Aici vor fi parade de biciclete și diverse concursuri.

A doua zonă este pe strãzile Gh. Dima și Sf. Ioan, între sensul giratoriu din Mãrãști și Opera Naționalã. Pe aceastã arterã vor fi amenajate standuri care vor promova transportul alternativ.

Circulația ambulanțelor nu va fi afectatã.

A treia zonă, dedicatã activitãților de impact, va fi pe bulevardul I.C. Brãtianu și str. 20 Decembrie 1989, între intersecțiile cu Michelangelo și C.D. Loga.

Aici vor fi concerte cu trupe locale, o zonã de cinema, activitãți sportive și recreative.

„Este un proiect pilot prin care ne dorim sã redãm spațiul public oamenilor și sã promovãm transportul alternativ. Timișoara este un oraș cu un potențial imens în aceastã zonã și vrem sã îi incurajãm pe oameni sã îi descopere adevãrata frumusețe. Invitãm toți timișorenii sã vinã cu bicicletele, cu rolele, cu skateboardurile și sã se bucure de aceste evenimente, sã se bucure de orașul lor", a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

CITEŞTE ŞI: Focar de pestă porcină la ferma Smithfield din Niţchidorf! Aproape 11.000 de porci vor fi sacrificaţi

Acesta a precizat cã în acest moment se lucrează și la un proiect mai mare de regenerare urbană în mai multe zone din oraș, prin care Primăria Timișoara își dorește să afle ce zone pot fi redate pietonilor, copiilor și bicicliștilor.

Una dintre zonele studiate este Dacia.

Mai multe detalii despre evenimentul „Străzi pentru comunitate" vor fi anunțate în curând.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login