Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Teatrul Național Timișoara lansează sesiunea de înscriere la selecție pentru noua ediție a Festivalului Dramaturgiei Românești!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Național din Timișoara lansează sesiunea de înscriere la selecție pentru noua ediție a Festivalului Dramaturgiei Românești din cadrul FEST-FDR!

Festivalul urmează să aibă loc perioada 28 august - 5 septembrie.

Pentru că, în acest timp al nesiguranței și al spaimei, Teatrul Național și-a asumat misiunea să ofere un spațiu de confort psihologic deopotrivă pentru creatorii de teatru și pentru spectatori, tema ediției 2021 a FEST-FDR este Polarizare.

CITEȘTE ȘI: Ana Pauker de Timişoara, în atenţia consilierilor locali. Roxana Iliescu îi cere primarului să îşi sancţioneze colega de partid

FEST – FDR 2021 reprezintă un apel la rezistență în fața unui discurs politic și social din ce în ce mai divizat, rezistență în fața tuturor acelor curente de opinie care îi despart pe oameni în categorii antagonice, din ce în ce mai incompatibile unele cu celelalte și îi pun în stare de conflict: tineri contra bătrâni, vaccinați contra ne-vaccinați, bugetari contra independenți, partizani ai unui partid contra partizani ai altui partid sau ai niciunui partid, instituții publice contra organizații private și așa mai departe.

Din motive de siguranță și de protecție împotriva SARS-CoV-2, spectacolele selecționate în FEST – FDR 2021 vor fi prezentate pe Scena A ut DOR, scena în aer liber construită de Teatrul Național în Parcul Civic, lângă Sala 2. Prin urmare, alături de criteriile estetice și tematice, selecția va lua în considerare atât capacitatea spectacolelor de a se adapta pentru reprezentarea în aer liber, cât și adecvarea acestora la măsurile de protecție  împotriva SARS-CoV-2, conform legislației în vigoare.  

Selecția pentru modulul FDR al FEST – FDR 2021 se adresează spectacolelor pe texte românești (inclusiv scenarii pentru teatru). Dedicat evoluției spectacolului de teatru românesc prin tradiția sa de peste patru decenii, FEST - FDR continuă să fie și în acest an o formulă de a construi prin teatru un spațiu al solidarității în fața unei realități din ce în ce mai constrângătoare și mai lipsite de repere.

CITEŞTE ŞI: Răzbunare în stil mafiot! Doi bărbaţi au fost blocaţi în trafic şi bătuţi, iar maşina le-a fost avariată

Teatrele și companiile independente de teatru pot trimite înregistrările spectacolelor (link) la adresa e e-mail a selecționerului FDR, teatrologul Oana Borș: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Selecția FDR vizează spectacole produse în intervalul 15 mai 2020 – 15 mai 2021. 

Data-limită pentru trimiterea propunerilor este luni, 31 mai.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login