Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Teatrul Național Timișoara culege roadele, la final de an! Premii peste premii, în ultima lună

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luna decembrie este, în fiecare an, dedicată privirii retroactive și bilanțului.

Astfel, la începutul lunii, în cadrul Galei Excelenței, organizată de Primăria Municipiului Timișoara, actorului Matei Chioariu, unul dintre cei mai carismatici actori ai Naționalului timișorean, i-a fost decernat Premiul de Excelență. De asemenea, Primăria Municipiului a recompensat cu același premiu doi importanți tehnicieni de teatru, al căror profesionalism reprezintă o garanție a calității reprezentațiilor spectacolelor Teatrului Național: Sebastian Hamburger - compozitor, sound designer, video designer și operator de sunet și Gabriela Strugaru Popa, make-up artist.

Tot în prima parte a lunii, Premiile Pro Cultura Timisiensis au completat seria de premii obținute de Teatrul Național cu trei distincții prin care au fost recunoscute din nou meritele deosebite ale profesioniștilor din meseriile „din spatele scenei”. Este vorba despre regizorul tehnic Anna Ilyés, costumiera și artista plastică Monica Grand și light designer-ul Gerhard Crăciun.

Ada Lupu Hausvater, managerul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a fost recompensată, sâmbătă seara, pentru realizările sale profesionale și, implicit, pentru promovarea Timișoarei, în cadrul Galei Excelenței Bănățene 2018. Consiliul pentru excelență, for ce reunește filiala Timișoara a Academiei Române, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină  și Farmacie ”Victor Babeș” și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”, i-a decernat managerului Teatrului Național Premiul ”Eftimie Murgu” pentru Promovarea Imaginii Timișoarei și a Banatului. Comisia de jurizare a apreciat, prin  alocuțiunea dr. Adrian Bădescu, că, prin direcțiile pe care le-a imprimat Teatrului Național, Ada Lupu Hausvater a participat într-o măsură considerabilă la transformarea orașului într-un punct de interes major pentru România culturală și pentru Europa culturală. La rândul său, managerul Teatrului Național a punctat rolul esențial al educației în dezvoltarea individului, în dezvoltarea capacității sale de a-și face propriile alegeri și a șansei pe care o are, în acest fel, societatea, în evoluția ei: ”Excelența însemnă atitudine. Iar atitudinea se formează prin educție”.

Premiile acordate Teatrului Național în această lună completează salutar Premiul pentru cel mai bun spectacol, decernat Teatrului Național de UNITER și vin să confirme parcursul remarcabil al Naționalului timișorean, în contextul unui management performant și vizionar.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login