Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Serile de muzică și teatru „WePerform”, oferite de UVT, continuă și în această săptămână

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La o săptămână de la deschiderea evenimentului „WePerform - Seri de muzică și teatru”, organizat UVT, publicul timișorean este invitat la o nouă seară dedicată muzicii.

Evenimentul, pus în scenă de Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara și Asociația Tribul Artistic începe astăzi, ora 19, în Piața Libertății şi face parte din programul de muzică și teatru organizat de UVT în lunile iunie-iulie 2021, în piețele centrale ale Timișoarei.

CITEŞTE ŞI: Intervenție dificilă! Echipajul de descarcerare s-a chinuit jumătate de oră să scoată victima unui accident rutier, din mașina distrusă

Evenimentul se va deschide cu un recital de trompetă (clasa conf. univ. dr. Sergiu Cârstea, c.d.a. Corneliu Meici) și va continua cu recitalul comemorativ Gustav Mahler (clasa lect. univ. dr. Sorina Munteanu), fiind urmat de un recital de pian (clasa prof. univ. dr. habil. Manuela Mihăilescu), cvartet de coarde (clasa c.d.a. dr. Ladislau Cristian Andriș) și se va încheia cu Carnavalul Animalelor (Ansamblul Facultății de Muzică din Timișoara) și Ansamblul Percutissimo, care aniversează 20 de ani de activitate (Clasa c.d.a. drd. Doru Roman).

În program se regăsesc compoziții de  J. F. Fasch, J. Neruda, J. N. Hummel, J. B. Arban, A. Goedike, G. Enescu, O. Ketting, H. Tomasi, H. Suttermeister, Robert Schumann, Alexandr Scriabin, George Gershwin, Serghei Rahmaninov, Serghei Prokofiev, Alexander Borodin,  N. Zivkovici, A. Keown, L. Manolache, A. Gomez, R. Peck, M. Schmitt, M. Moleiro, G. Bomhof, Camille Saint-Saëns.

Lucrările vor fi interpretate de studenții: Maxim Borinov, Maria Pavlov, Florin Solonca, Raul Onita, Andreea Caba, Daniel Danciu, Cristian Biriiac, Denis Pitut, Beniamin Mutașcu, Victor Aciocîrlãnoaei, Maria Țarălungă, Nicoleta Hrin, Iosia Balteș, Ana-Maria Lungu, Clarisa Gherghe, Robert Gabor Andras, Daniel Marinău, Serena Voaideș, Peter Tradnik, Dora Lăpuște – vioară, Inga Godea – vioară, Irina Vizir – violă, Andreea Petrila – violoncel. Acompaniamentul pianistic va fi susținut de: a c.d.a. drd. Csilla Bordoș, c.d.a. drd. Victor Părău, lect. univ. dr. Silviana Cîrdu, asist. univ. drd. Victor Părău, c.d.a. Rareș Păltineanu.

„UVT propune comunității timișorene, începând din 2020, programul „La UVT, Cultura este Capitală”, cu o evidentă trimitere către nominalizarea Timișorei pentru rolul de Capitală Europeană a Culturii 2023. De la începutul acestui an, am organizat o serie de evenimente culturale premergătoare anului 2023, care se constituie într-un program „UVT2023 pentru TM2023”. Serile de Muzică și Teatru, pe care Facultatea de Muzică și Teatru a UVT le oferă în această perioadă sunt înscrise în acest proiect, prin care UVT își manifestă rolul de epicentru al vieții culturale dedicate comunității, important pentru anul cultural 2023. Vă așteptăm la evenimentele din serile de muzică și teatru, pentru ca să ne bucurăm împreună de muzica și arta dramatică oferite de studenții UVT”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Timișorenii vor avea ocazia să participe la serile WePerform, construite în jurul muzicii și a teatrului, în fiecare joi, până în luna iulie.

Mai multe despre WePerform - Seri de muzică și teatru FMT-UVT pot fi găsite pe pagina de Facebook „WePerform”UVT, la adresa web: https://www.facebook.com/weperformart.

Intrarea este liberă în măsura disponibilității locurilor.

CITEȘTE ȘI: S-a pus piatra de temelie la Cinematograful Studio! Totodată, la baza clădirii a fost îngropată o capsulă a timpului

Capacitatea evenimentului este de 150 de persoane, iar durata spectacolului este de 2 ore și 40 de minute (cu scurte pauze între momentele muzicale).

Accesul la spectacole este permis cu respectarea noilor prevederi privind normele sanitare impuse.

Pe lângă purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței corespunzătoare, spectatorii vor prezenta înaintea începerii evenimentului una dintre următoarele: adeverința de vaccinare, test negativ RT-PCR sau bilet de externare care să adeverească prezența anticorpilor.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login