Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Nu rata ultima zi a Festivalului Medieval de la Timişoara! Ce evenimente sunt în centrul oraşului?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timişoara a îmbrăcat în acest final de săptămână, haine medievale, iar atmosfera vremurilor de mult apuse a fost reînviată.

Ajuns la cea de-a treia ediţie, Festivalului Medieval al Castelului Huniade a adunat cele mai bune trupe de reconstituire istorică din ţară.

“Festivalul Medieval al Castelului Huniade a fost creat pe de o parte din dorința de celebrare a istoriei, dar și din ideea de a ne transpune, pentru câteva zile, într-o lume fascinantă a poveștilor cu domnițe, cavaleri ori meșteșugari iscusiți, un timp al onoarei și frumosului, îmbinat cu tradiții, muzică, dans și bucate alese. Spectacolele artistice aduse pe scena festivalului sunt și ele premiere pentru Timișoara”, spune Claudiu Ilaş, directorul Muzeului Naţional al Banatului.

CITEŞTE ŞI: Avram Iancu va lua startul pentru stabilirea unui nou record mondial

Timp de două zile, timişorenii şi turişii au asistat la lupte între cavaleri, la parade prin centrul oraşului, la spectacole pirotehnice şi concerte.

Festivalul continuă şi astăzi, urmând ca taberele medievale să se deschidă la ora 12:00.

Aici, publicul va avea acces în ateliere, după care va asista la jocuri războinice,

De la ora 14:00 vor fi confruntări între oşteni, iar la 15:30 va fi GALA HMB – lupte full contact, în armură completă (1 vs 1 spadă și scut / profight / 1 vs 1 halebarde / buhurt).

La ora 16:30 TEUTONII TRANSILVANIEI, VULTURII DIN ȚARA CALATEI le vor prezenta spectatorilor jocuri călare, întreceri de îndemânare între cavaleri, turnir nomad şi proba sarazinului.

CITEŞTE ŞI: Date de ultimă oră, privind pandemia de coronavirus! În România au fost confirmate 49 de cazuri noi

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login