Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Muzeul Naţional al Banatului îşi redeschide porţile cu două expoziții de excepție: „PATRIMONIUM 2019” şi „Spectrul Iubirii”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul Naţional al Banatului propune vizitatorilor, odată cu redeschiderea sa, două expoziţii care arată că există convieţuire între vechi şi nou.

Este vorba despre „PATRIMONIUM 2019” şi „SPECTRUL IUBIRII”.

„PATRIMONIUM 2019” reprezintă o selecţie de bunuri culturale de valoare, achiziţionate în 2019 de Muzeul Naţional al Banatului, migălos realizată de muzeografi precum şi piese descoperite de arheologi, pe şantierele din 2019. Expoziția își propune să ilustreze strategia de achiziții și atragere de donații a unor bunuri culturale pentru îmbogățirea patrimoniului secțiilor de Istorie și Arheologie și al Compartimentului de Arte Vizuale în cursul anului 2019. 100.000 de lei a alocat Consiliul Judeţean Timiş pentru achiziţiile de bunuri culturale de anul trecut, astfel că 45 de noi obiecte îmbogăţesc patrimoniul datorită acestor fonduri. Alte aproape 500 de obiecte au fost donate. Printre elementele expuse se numără lucrări de pictură din secolele XIX – XX, lucrări de sculptură din prima jumătate a secolului al XX-lea, ceramică, sticlă şi metale din secolele XIX – XX, mobilier, textile şi accesorii vestimentare, care au reprezentat donaţii către Muzeul Naţional al Banatului. Astfel, „PATRIMONIUM 2019” înseamnă peste 100 de astfel de obiecte, care aşteaptă să-şi spună poveştile vizitatorilor Muzelui Naţional al Banatului.

„Spectrul Iubirii” este o expoziţie a artistului Marcel Bunea, organizată în colaborare cu Asociația ”Dialoguri contemporane”, a cărei curator este Gabriela Ciucă. Aduce în faţa vizitatorilor aproape 60 de lucrări, picturi care arată o formă de exprimare altfel, o formă de gândire altfel, un risc asumat de a fi altfel.  În acelaşi timp, își reia activitatea atât punctul muzeal Traian Vuia, cât şi Muzeul Ştefan Popa Popas.

Vizitarea expoziţiilor se va face în condiţii speciale, recomandate prin normele de sănătate publică. Nu se permite accesul pentru mai mult de 10 persoane simultan, vizitatorii fiind obligaţi să poarte măşti, la intrare.

Muzeul Naţional al Banatului a beneficiat de fonduri de la Consiliul Judeţean Timiş pentru asigurarea materialelor sanitare, atât pentru siguranţa angajaţilor cât şi a vizitatorilor – dezinfectant de mâini, pentru suprafeţe, covoraşe dezinfectante precum şi termometru cu infraroşu.

Intrarea şi ieşirea din muzeu se va face pe uşi diferite, spaţiile expoziţionale vor fi aerisite cel puţin din două în două ore.

„PATRIMONIUM 2019” şi „Spectrul Iubirii” pot fi vizitate din 15 mai, în Bastionul Theresia, mansarda B1. Programul de vizitare rămâne cel obişnuit, de marţi până duminică, între orele 10 şi 18. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari iar pentru adulți, biletul de intrare este 5 lei.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login