Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Lucrarea artistului vizual Cristian Sida, ”Tort funerar cu glazură de spini”, expusă în orașul Gentioux, Franța!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Artistul vizual Cristian Sida prezintă o nouă lucrare murală realizată la cererea Primăriei din orașul Gentioux, Franța.

Aceasta este a șasea operă de mari dimensiuni, pe care artistul timișorean o face pe teritoriul francez. 

CITEȘTE ȘI: Accident înfiorător! Patru fete, izbite violent de o mașină. Uneia i-a fost amputat piciorul în urma impactului

Invitația francezilor a fost de a decora cu o pictură una din cele mai populate zone turistice din Gentioux. Lucrarea lui Cristian Sida, ”Tort funerar cu glazură de spini”, are 4 x 3 m și e realizată în tehnică mixtă.

Este o lucrare dedicată tuturor celor care au trecut pe aici, unii încă vii, alții morți; am scris numele lor pe lucrare și le-am facut cu salivă, culori și cafea, un tort cu glazură de spini”, declară artistul. 

Vernisarea lucrării lui Cristian Sida are loc în contextul celei de-a X-a ediție a Artelierului Internațional al Artițștilor Plastici (AIAP) de la Gentioux, eveniment care propune, începând din 2009, o serie de întâlniri cu creatori din Franța și din străinătate. Tema acestui an este ”Dialog cu sacrul”. 

CITEȘTE ȘI: Și astăzi se lucreză pe mai multe străzi din oraș! Unde se va circula cu restricții?

Astfel, lucrările prezentate de artiștii invitați este, înainte de toate, un schimb intim de idei între creatori. Vara aceasta s-au întâlnit la Gentioux artiști vizuali importanți și recunoscuți internațional, precum polonezii Janusz Wator, Stanislas Winter, Stanislas Cukier, Jan Funek, Janusz Jedrzejowski, Stanislas Slonina, Stanislas Trybala, Adam Matejkowski, românii Silviu Orăvitzan, Ligia Borsanu, Georgiana Iancu, Maria Balea, Călin Beloescu și Cristian Sida, ukrainenii Danylo Movchan, Roman Opalinski, Bogdan Rohzak, Roman Zilinko, alături de artiștii AIAP, francezii Barnard Quenu, Jackie Soloy – Guiet, Irene Morgadinho, Magali Oecshner – Deconninck, Pierre Marescau, Martine Brodzki, Claude Fetis, Raphael Salzedo, Alain Brodzki, Edouard Degaine, arată președintele organizației, Richard Marcziniak.

Ultima modificare Sâmbătă, 28 Iulie 2018 16:22

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Încă un pas, pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei! S-a semnat contractul pentru supervizarea proiectării și execuției

Încă un pas, pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei! S-a semnat contractul pentru supervizarea proiectării și execuției

A fost semnat "Supervizarea proiectării și execuției Variantei de ocolire Timișoara Sud" cu Asocierea VENTRA PROJECT MANAGEMENT SRL - UTIBER Kozuti Beruhazo Kft.

Detalii

Timișul are oficial, un nou prefect! Liliana Oneț a depus jurământul, în prezența ministrului Marcel Vela

Timișul are oficial, un nou prefect! Liliana Oneț a depus jurământul, în prezența ministrului Marcel Vela

Liliana Oneț, noul prefect al județului Timiș a depus astăzi jurământul!

Detalii

Timişul are un nou subprefect! Liliana Oneţ va depune astăzi jurământul

Timişul are un nou subprefect! Liliana Oneţ va depune astăzi jurământul

Continuă schimbările din teritoriu, demarate odată cu instalarea noului Guvern.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login