Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Gratuit la film! Muzeul Naţional al Banatului şi CJT vă oferă posibilitatea de a viziona două documentare de excepţie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul evenimentului „100 de ani de film românesc”, Muzeul Național al Banatului și Consiliul Județean Timiș susțin proiecția consecutivă a două documentare istorice.

Este vorba despre filmele „Maria – Inima României”, versiunea originală a regizorului, și „Războiul Regelui”.

CITEŞTE ŞI: Încă o dispariţie învăluită în mister! O adolescentă este căutată cu disperare de familie şi autorităţi

Evenimentul va avea loc luni, 2 decembrie 2019, ora 18:00 în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza rezervărilor făcute în avans la adresa http://bit.ly/2Kmr6zv .

Proiecțiile fac parte din turneul național al filmelor documentare „Maria – Inima României” și „Războiul Regelui”, un eveniment itinerant lansat de producătorul executiv John M. Florescu & Chainsaw Film Production.

Turneul ajunge în mai multe orașe din România, pe parcursul a șase luni.

Documentarele de succes prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României, dar și povestea deciziei unui rege care într-un punct critic în Al Doilea Război Mondial a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, a îndreptat România spre Aliați și a grăbit sfârșitul războiului cu aproape șase luni.

CITEŞTE ŞI: Modificări în circulaţia mijloacelor de transport în comun din Timişoara, de Ziua Naţională a României

Producția se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român și realizarea sa a fost posibilă cu susținerea unor sponsori importanți.

Evenimentul va oferi șansa publicului de a afla informații din culisele producției (realizată în nouă țări și cu suportul a 14 arhive naționale), întrebând direct producătorii prezenți la acest eveniment.

 

 

Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2019 13:06

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login