Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Expoziție foto: Mărturii din Primul Război Mondial, la Timișoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Național a României prilejuiește o expoziție inedită, la Timișoara! Este vorba despre un eveniment ce aduce în prim plan imagini din anii Primului Război Mondial.

Vernisajul expoziției, numită “Voluntarii Marii Uniri. Ardeleni, bănățeni, crișeni, maramureșeni și bucovineni în armata armata română în anii Primului Război Mondial” va avea loc marți, 29 noiembrie, ora 9.00, în Sala Revoluției, de la Consiliul Județean.

„Expoziția prezintă mărturii documentare referitoare la batalioanele românești constituite în Rusia, precum și la legiunile de voluntari formate în Italia și Franța din militari români înrolați în armata austro – ungară, căzuți în captivitate”, transmit organizatorii.

Conform acestora, unul din cele mai reprezentative exponate îl reprezintă drapelul de la Darnița care a aparținut unei companii formată în majoritate din voluntari bănățeni din cadrul Batalionului I, constituit în Rusia, în primăvara anului 1917. Peste câteva luni combatanții acestuia vor lupta pe frontul de la Mărășești.

Vernisajul va fi urmat de lucrările unui simpozion pe aceeași temă, la care vor participa profesori universitari de la Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Vasile Goldiș din Arad, cercetători de la Institutul de Istorie “Nicolae Iorga” - București, Institutul de Istorie „George Barițiu” - Cluj-Napoca și alți specialiști din Arad, Caransebeș și Timișoara.

Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2016 10:41

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login