Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Dublu eveniment la Muzeul Banatului! Expoziția ORIGINI și volumul SCARĂ DE IRIȘI, prezentate în fața publicului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eveniment cultural de excepție seara trecută, la Muzeul Național al Banatului din Timișoara!

Dantela în culori și emoție în suflet, s-au dovedit a fi ingredientele unui succes garantat, și toate te duc cu gândul la “ORIGINI” - expoziția Leliei Floarea Brînda. Aceasta a surprins audiența seara trecută și cu o lansare de carte, “Scară cu iriși”, un volum de poezii în vers și culoare, conform descrierii autoarei.

Muzeul Național al Banatului și Asociația Academică de Artă 3A+ au organizat, seara trecută, vernisajul expoziției “Origini” și lansarea de carte “Scară cu iriși”. Manifestarea a reunit oameni de cultură, prieteni ai artistei, dar și reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură.

Evenimentul s-a construit singur. La începutul demersului meu de a picta nu m-am gândit că voi ajunge să fac o expoziție personală și de maniera aceasta. Versuri scriam de foarte mulți ani, dar nu m-am gândit să le adun într-o cărticică. Recent, colegii mei și prietenii mi-au spus: <<E păcat să nu le aduni toate versurile într-o cărticică!>>. Atunci am selectat din ele câteva și așa s-a născut volumul de poezii “Scara de iriși”, ideea de a face un catalog. Practic este un volum de poezii în vers și culoare. Am început să pictez pornind de la ideea ca vreau să fac un album omagiu cu creațiile de artă populară ale mamei mele. Eu sunt dintr-o localitate de pe malul Crișului Negru, Căpâlna de Bihor, și oamenii din zona respectivă țeseau foarte mult, lucrau, brodau. Am vrut inițial să fac un catalog în memoria părinților mei cu lucrările care se făceau în casă. Lucrări artizanale, broderii, dantele, țesături. În momentul când am vrut sa fotografiez și am văzut volumul de muncă în ani, am simțit instant nevoia să mă joc cu culorile și să încerc sa le transpun în culoare. Nu am realizat decât în momentul când le-am așezat pe pânză ce va urma. Am simțit nevoia când lucrez să mă regăsesc, iar dacă privitorul sau cineva din privitori va rezona cu ceea ce am vrut să transmit în momentul creației sunt fericită. Am vrut să fie stare de bine, liniște și bucurie. Este o tehnică mixtă pe care în descoperirile mele mă gândeam cum să fac, să reușesc să pun dantela pe pânza. Atunci, într-adevăr, am făcut o tehnică mixtă din aproape în aproape, de la întins de culori pe sticlă, la foarte multe”, spune artista Lelia Floarea Brînda.

Expoziția va putea fi vizitată la Bastionul Therezia, strada Martin Luther, nr. 4, până pe 6 ianuarie 2017.

Ultima modificare Sâmbătă, 10 Decembrie 2016 19:25

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login