Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Concert de Ziua Culturii Naționale susținut de Orchestra Facultății de Muzică și Teatru, alături de violonistul Alexandru Tomescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Vest din Timişoara celebrează Ziua Culturii Naţionale printr-un concert de muzică simfonică românească, susţinut de Orchestra Facultăţii de Muzică şi Teatru.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 19:00, la Filarmonica de Stat „Banatul” din Timișoara. 

"Acest regal de muzică simfonică românească, oferit timișorenilor de către Universitatea de Vest, este înnobilat şi de prezenţa în postură solistică a maestrului Alexandru Tomescu, conferențiar universitar la Facultatea de Muzică şi Teatru, iar conducerea muzicală va fi realizată de lectorul universitar Sebastian Felea", spun organizatorii.

CITEŞTE ŞI: Gata cu interimatul la Poliţia Locală Timişoara! Primăria scoate la concurs postul de director executiv

Acest concert a avut loc pentru prima dată într-o zi cu mare încărcătură simbolică, Ziua Națională a României, în capitala Italiei, țara în care se află una dintre cele mai mari comunități românești din diaspora, în prestigioasa sală „Petrassi” din „Auditorium Parco della Musica”.

Concertul susținut în această zi specială de Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara este un prilej de a simți frumusețea culturii române, mereu diversă și îmbogățită de un spirit multietnic. Cei prezenți în sala de concerte a Filarmonicii „Banatul” vor avea în față una dintre cele mai tinere orchestre din țară, iar răsplata nu va întârzia să apară, pentru că energia și dăruirea acestor tineri sunt realmente impresionante. Concertul dedicat Zilei Culturii Naționale este evenimentul de debut din seria activităților culturale desfășurate sub egida „La UVT, Cultura e Capitală!” din acest an. În Capitala noastră, nimic nu este mai important decât să fim uniți prin artă. Să fim, așadar, împreună, bucuroși și luminați de armonia muzicii!”,  a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Programul concertului este alcătuit din următoarele lucrări:

 • Marțian Negrea - Tarantella din Suita prin Munții Apuseni
 • George Enescu - Giga din Suita nr. 2 pentru orchestră în Do major, op. 20
                          - Balada pentru vioară și orchestră, op. 4a
                                        Solist - Alexandru Tomescu
 • Ciprian Porumbescu - Balada pentru vioară și orchestră
                                        Solist - Alexandru Tomescu
 • Constantin Dimitrescu - Dans țărănesc
                                        Solist - Alexandru Tomescu
 • Béla Bartók - Dansuri populare românești
 • Paul Constantinescu – Olteneasca
 • Tiberiu Brediceanu - Patru dansuri românești

CITEŞTE ŞI: O clădire istorică a Primăriei, din apropierea Fabricii de Bere, va fi reabilitată! Pentru alte două se pregăteşte documentaţia

Biletele pentru concert se pot procura de la casieria Filarmonicii „Banatul”, Bulevardul C. D. Loga nr. 2,  Timișoara, iar accesul se va realiza conform normelor sanitare în vigoare.

Ultima modificare Joi, 13 Ianuarie 2022 11:56

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login