Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Artistul timișorean, Daniel Dorobanțu, din nou în fața publicului cu un concert extraordinar!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Artistul timișorean Daniel Dorobanțu va susține mai multe concerte în prima lună din an.

Cel dintâi concert live fiind programat joi, 10 ianuarie, de la ora 18,00, în incinta Bibliotecii Universității Politehnica din Timișoara (bulevardul Vasile Pârvan nr. 2 B). 

Accesul la concert este gratuit.

Folosind cele mai noi tehnologii, pe Daniel Dorobanțu îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic.

Tema concertului de la Biblioteca UPT este Mitologii din viitor, și îmbină  două tematici explorate recent în activitatea artistului: narațiuni mitologice (Concertele de basm) și science fiction (proiectul Thy Veils), într-o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. 

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara și menționate în The New York Times și The Guardian. Timișoreanul este primul artist român care a expus și intrat în colecția celei mai importante instituții de expunere a artei electronice din lume, Ars Electronica Center Linz. 

Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, Daniel Dorobanțu este considerat un pionier al muzicii ambient în România. Recent a lansat două piese noi cu Thy Veils (una dintre ele chiar la ora 0 a noului an), parte din proiectul Neoradiant (film SF aflat în faza producție). Luna aceasta artistul va lansa și un nou video de basm pentru piesa O Vreme Înaltă, cu versuri de Lucian Blaga, ce explorează vizual costumele tradiționale românești. De asemenea, a programat deja primul Concert de Basm în Cluj-Napoca, eveniment ce va avea loc pe 20 ianuarie la Urania Palace.

Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 12:34

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login