Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Cultura scoasă în stradă! Sute de timișoreni au citit în Piața Libertății

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a citit, iar, în stradă, la Timișoara! Sute de timișoreni au răspuns cu “prezent” invitației Bibliotecii Județene “Sorin Titel”.

Motocicliști, profesori universitari, pensionari, copii, deținuți, persoane din administrația publică locală și mulți mulți alții s-au adunat în Piața Libertății pentru a celebra cultura. Aici a avut loc cea de-a doua ediție a Concentrica, cea mai mare sesiune de lectură publică din România.

Aproape 1000 de persoane sunt aici. Ideea e de a aduce la un loc categorii socio-profesionale dintre cele mai diverse. Sunt aici motocicliști, armată, deținuți, artiști, scriitori. Literatura e văzută ca o normă de coeziune socială, în jurul cărții. Oamenii parcurg o carte, iar cartea parcurge comunitatea. Încercăm să strângem oamenii în jurul cărții”, a declarat Tudor Crețu, managerul Bibliotecii Județene.

Cei prezenți la orele prânzului în Piața Libertății au citit, integral, volumul de versuri “Blând ceas al reîntoarcerii”, de Ioan Crăciun.

Ne face mare bucurie să constatăm câtă audiență are un asemenea eveniment, un asemenea apel la cultură. Este o încântare să vezi un asemenea puls în oraș”, a declarat primarul Timișoarei Nicolae Robu, care a participat și el la lectura de grup.

Ultima modificare Joi, 25 Mai 2017 13:38

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login