Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Începe SocolArt – incubator cultural! O săptămână plină de evenimente culturale: filme, expoziții, artist-talk-uri, concerte

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de o săptămână, localitatea Socolari (județul Caraș - Severin) devine gazda evenimentului SocolArt – incubator cultural organizat de  Asociaţia Ataraxia.

Publicul este așteptat să participe, în perioada 13 – 19 iulie 2019, la concerte, expoziții, filme, întâlniri cu tineri artiști și discuții cu manageri culturali de excepție prezenți la eveniment.

CITEŞTE ŞI: Căutări disperate! Un bărbat a căzut inconştient, în timp ce cerea ajutor la 112! Nu a apucat să spună unde este şi ce s-a întâmplat

SocolArt – incubator cultural continuă proiectul de formare în managementul cultural iniţiat în anul 2017 pe Valea Caraşului, în localitatea Socolari, pentru ediţia din acest an fiind lansat un open call la nivel naţional, în urma căruia au fost selectaţi 10 tineri. Proiectul SocolArt – incubator cultural  este conceput în jurul a două perspective de importanţă majoră: Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii şi dezvoltarea hub-ului cultural Ciclova – Ilidia – Socolari – Potoc.  

„Acest hub cultural oferă, în primul rând, un cadru de formare și profesionalizare, va aşeza la aceeaşi masă de lucru tineri artiști și manageri culturali de excepție, artiști și manageri culturali care au devenit brand-uri ale culturii române, atât pe plan național, cât și pe plan european, și artişti, operatori și manageri culturali rezidenți”, precizează Mateea Marin, președintele Asociației Ataraxia.

Cei zece rezidenţi selectați vor participa, în perioada 13-19 iulie 2019, la modulul de învățare formală și non-formală din cadrul SocolArt – incubator cultural, în hub-ul cultural Ciclova-Ilidia – Socolari – Potoc, în cadrul căruia vor dobândi noi experiențe în cadrul atelierelor conduse de zece artiști și manageri culturali, mentori consacraţi nu numai prin proiecte, ci și prin faptul că sunt deja branduri naţionale.

Pe parcursul modulului din hub, rezidenţilor si publicului le vor fi prezentate spectacole/performance-uri/expoziţii ce aparțin unor artiști consacrați, la finele cărora vor fi implicaţi in dezbateri cu creatorii invitaţi.

CITEŞTE ŞI: [Foto] Motociclist rănit după ce a fost izbit în plin de o mașină!

Pe toată durata proiectului SocolArt – incubator cultural (13 - 19 iulie) va fi deschisă și expoziția Grup Socolari, care va fi vernisată de criticul și istoricul de artă Pavel Șușară, sâmbătă, 13 iulie, de la ora 17:00, la Pinacoteca Socolari.

Publicul este așteptat la toate evenimentele (filme, expoziții, artist-talk-uri, concerte), mai puțin la modulele de curs, care sunt destinate exclusiv rezidenților.

PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTULUI

Intrarea la evenimente este gratuită.

Socolart – incubator cultural este realizat în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara și Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, cu sprijinul Primăriei comunei Sasca Montană și al Casei Thea Socolari.

 

 

Ultima modificare Joi, 11 Iulie 2019 15:18

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login