Skip to main content

Creditorii Colterm acceptă contractul propus de Primărie! Administratorul special vrea clauze noi, pentru producţia energiei termice

Astăzi, a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului Creditorilor de la Colterm, care au analizat variantele de contracte privind producţia şi distribuţia agentului termic.

Dacă la întâlnirea precedentă, părerile au fost împărţite, de această dată toate cele trei voturi au fost pentru soluţia propusă de Primărie.

CITEŞTE ŞI: Un nou potop anunţat de meteorologi! Va ploua torenţial, în jumătate de ţară

Este vorba despre varianta care prevede prelungirea cu 3 ani a contractului pentru producţia de energie termică şi cu un singur an, pentru furnizare.

Asta în contextul în care, pe viitor, administraţia Fritz vrea ca agentul termic să fie livrat de SC Uzina Energetică Timişoara, o firmă nou înfiinţată a Primăriei.

“Este imposibil ca acest transfer să se realizeze într-un singur an. Iar asta înseamnă că anul viitor, când expiră din nou contractul, va trebui să mergem iarăşi în faţa creditorilor să le cerem să voteze. Însă, problema cea mai mare este că nu ştiu cum se va face planul de reorganizare al companiei, pentru că nu ai credibilitate, cu astfel de contracte pentru un singur an”, spune Bogdan Alic, reprezentantul administratorului judiciar al Colterm.

În schimb, administratorul special al companiei, Cristian Amza, răsuflă uşurat, pentru că odată ce scapă de distribuirea energiei termic, scapă şi de pierderile din reţea.

Acestea nu vor mai fi în grija lui, ci a noii societăţii care se va ocupa de furnizarea căldurii şi a apei calde.

CITEŞTE ŞI: Sătucul din mijlocul oraşului se bucură de un real succes! La AgroVillage găseşti cele mai mai bune şi proaspete produse agro-alimentare

Dar, chiar şi aşa, Amza vrea o renegociere a termenilor contractuali, astfel încât Primăria să plătească pentru tot ceea ce comandă şi să respecte termenele de plată, pentru a evita dezechilibrele în cash flow-ul societăţii.

“În prezent, noi estimăm, pe baza anilor precedenţi, câtă energie termică este necesară în fiecare lună, însă pe viitor, când Colterm nu se va mai ocupa de furnizare, Primăria va trebuie să facă asta şi să comande, în avans, cantitatea de energie termică. Dacă spre exemplu, comandă 2.000 MW, iar consumul va fi de 1.500, către Colterm trebuie să achite contravaloarea a 2.000 MW. Iar în cazul în care comandă 2.000 MW, iar consumul va fi de 2.500 de MW, tot Primăria va trebui să îşi asume dezechilibrele”, explică administratorul special al Colterm, Cristian Amza.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.