Skip to main content

Creditorii Colterm acceptă contractul propus de Primărie! Administratorul special vrea clauze noi, pentru producţia energiei termice

Astăzi, a avut loc o nouă şedinţă a Consiliului Creditorilor de la Colterm, care au analizat variantele de contracte privind producţia şi distribuţia agentului termic.

Dacă la întâlnirea precedentă, părerile au fost împărţite, de această dată toate cele trei voturi au fost pentru soluţia propusă de Primărie.

CITEŞTE ŞI: Un nou potop anunţat de meteorologi! Va ploua torenţial, în jumătate de ţară

Este vorba despre varianta care prevede prelungirea cu 3 ani a contractului pentru producţia de energie termică şi cu un singur an, pentru furnizare.

Asta în contextul în care, pe viitor, administraţia Fritz vrea ca agentul termic să fie livrat de SC Uzina Energetică Timişoara, o firmă nou înfiinţată a Primăriei.

“Este imposibil ca acest transfer să se realizeze într-un singur an. Iar asta înseamnă că anul viitor, când expiră din nou contractul, va trebui să mergem iarăşi în faţa creditorilor să le cerem să voteze. Însă, problema cea mai mare este că nu ştiu cum se va face planul de reorganizare al companiei, pentru că nu ai credibilitate, cu astfel de contracte pentru un singur an”, spune Bogdan Alic, reprezentantul administratorului judiciar al Colterm.

În schimb, administratorul special al companiei, Cristian Amza, răsuflă uşurat, pentru că odată ce scapă de distribuirea energiei termic, scapă şi de pierderile din reţea.

Acestea nu vor mai fi în grija lui, ci a noii societăţii care se va ocupa de furnizarea căldurii şi a apei calde.

CITEŞTE ŞI: Sătucul din mijlocul oraşului se bucură de un real succes! La AgroVillage găseşti cele mai mai bune şi proaspete produse agro-alimentare

Dar, chiar şi aşa, Amza vrea o renegociere a termenilor contractuali, astfel încât Primăria să plătească pentru tot ceea ce comandă şi să respecte termenele de plată, pentru a evita dezechilibrele în cash flow-ul societăţii.

“În prezent, noi estimăm, pe baza anilor precedenţi, câtă energie termică este necesară în fiecare lună, însă pe viitor, când Colterm nu se va mai ocupa de furnizare, Primăria va trebuie să facă asta şi să comande, în avans, cantitatea de energie termică. Dacă spre exemplu, comandă 2.000 MW, iar consumul va fi de 1.500, către Colterm trebuie să achite contravaloarea a 2.000 MW. Iar în cazul în care comandă 2.000 MW, iar consumul va fi de 2.500 de MW, tot Primăria va trebui să îşi asume dezechilibrele”, explică administratorul special al Colterm, Cristian Amza.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.