Continuă invazia rusă în Ucraina! Mâine ar urma să înceapă o nouă rundă de negocieri, în Turcia!

​​În cea de-a 33-a zi de război, Ucraina continuă să reziste atacurilor ruseşti.

Președintele Volodimir Zelenski spune că Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui statut neutru ca parte a unui acord de pace. O nouă rundă de negocieri urmând să aibă loc mâine în Turcia.

 „Avem o nouă rundă de negocieri în față. Vrem cu adevărat pacea. Fără întârziere. După cum am fost informat, există deja o oportunitate pentru o întâlnire față în față în Turcia, ceea ce nu este rău. Vom vedea rezultatele. Prioritățile noastre în cadrul negocierilor sunt cunoscute: suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, fără îndoială. Cerem obligatoriu garanții efective de securitate pentru țara noastră. Scopul nostru este evident – pacea și restabilirea vieții normale în țara noastră cât mai curând posibil„,a spus Volodimir Zelenski.

CITEŞTE ŞI: Sfârșit cumplit pentru un bătrân din Lugoj! A murit carbonizat în propria locuință

Atacuri aeriene ruseşti au vizat mai multe oraşe ucrainene duminică seara, potrivit informaţiilor apărute în presa ucraineană. Capitala Kiev şi oraşele Luzk, Rivne şi Harkov s-au numărat printre cele despre care se afirmă că au fost zguduite de mai multe explozii puternice.

Statul Major al Ucrainei a transmis însă, că trupele ruse se retrag din zona Kiev, după pierderi semnificative, transmite Kyiv Independent. Școlile din capitala ucraineană se vor redeschide luni în regim online, potrivit BBC. Anunțul a fost făcut duminică de primarul Vitali Kliciko.

Totuşi, situația rămâne dramatică în Mariupol. Crucea Roșie a transmis că nu reușește nici acum să transporte ajutoare în orașul asediat de trupele ruse, solicitând Rusiei și Ucrainei să asigure un cordon umanitar. Mulți locuitori din Mariupol s-au adăpostit în subsoluri de mai multe săptămâni, fără alimente, apă și medicamente. Ucraina acuză Rusia că a mutat cu forța mii de civili din orașul devastat în zonele controlate de ruși. Rusia a negat că ar fi dus oamenii forțat, dar a raportat evacuări sub escortă rusă.

Primarul din Mariupol spune că toţi civilii trebuie evacuaţi din oraşul încercuit de forţele ruse, pentru a fi evitată o catastrofă umanitară. Vadim Boicenko a declarat că 160.000 de civili încă se află blocaţi în Mariupol, lipsit în prezent de încălzire şi curent electric după mai multe săptămâni de bombardament din partea forţelor ruse.

CITEȘTE ȘI: Accident teribil, lângă Timișoara! Un copilaș de un an și părinții lui au murit! Alte două victime au ajuns la spital

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.