Concert De Basm susținut de Daniel Dorobanțu și invitații săi: Maria Hojda și Mircea Ardeleanu Jr.

Publicul timișorean este invitat la un nou Concert De Basm susținut de Daniel Dorobanțu și invitații săi Maria Hojda (voce) și Mircea Ardeleanu Jr. (țambal, contrabass).

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Explorări contemporane ale tradiției”, proiect co-finanțat de către Consiliul Județean Timiș, și este al 15-lea eveniment din seria Concertelor De Basm, inițiată în 2014 de Daniel Dorobanțu.

Așadar duminica 18 septembrie, la ora 20:00, în sala de evenimente a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Strada Emanoil Ungureanu nr.1 (Piața Libertății), cei trei muzicieni împreună cu artistul vizual Eugen Neacșu și inginerul de sunet Attila Lukinich vor explora curgerea lină a basmelor, vor da glas trăirilor străbune dar și ale celor mai noi, invitând la împreună-mirare și la imaginarea unor noi mitologii.

Concertele de basm prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Vizual, concertele de basm îmbină elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc cu cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală.

Fluide de la un capăt la altul, concertele de basm oferă o muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată, lucrată în liniște, translucidă și încântătoare. O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre înalt. Cufundat în muzică, publicul trăiește o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie”, transmit organizatorii.

Intrarea la eveniment este liberă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Mesaje false trimise în numele E.ON Energie! Nu accesaţi link-urile primite in mesaje!

E.ON Energie România atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele companiei.

Şapte povestaşi care au periat vestul şi Poveştile Timişoarei, două evenimente inedite la Muzeul Satului Bănăţean

Timişorenii şi nu numai sunt aşteptaţi vineri, 7 octombrie la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17.00, la două evenimente artistice, care au loc simultan, pe pontonul Hambarului de la Muzeul Viu.

Migranţi, prinşi de poliţiştii locali din Timişoara, în timp ce alergau pe stradă! Au trecut ilegal frontiera, din Serbia

Polițiștii locali aflați în patrulare în zona Calea Șagului au depistat trei migranţi indieni, care au ajuns în ţara noastră, prin Serbia.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.