Skip to main content

Concert De Basm susținut de Daniel Dorobanțu și invitații săi: Maria Hojda și Mircea Ardeleanu Jr.

Publicul timișorean este invitat la un nou Concert De Basm susținut de Daniel Dorobanțu și invitații săi Maria Hojda (voce) și Mircea Ardeleanu Jr. (țambal, contrabass).

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Explorări contemporane ale tradiției”, proiect co-finanțat de către Consiliul Județean Timiș, și este al 15-lea eveniment din seria Concertelor De Basm, inițiată în 2014 de Daniel Dorobanțu.

Așadar duminica 18 septembrie, la ora 20:00, în sala de evenimente a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Strada Emanoil Ungureanu nr.1 (Piața Libertății), cei trei muzicieni împreună cu artistul vizual Eugen Neacșu și inginerul de sunet Attila Lukinich vor explora curgerea lină a basmelor, vor da glas trăirilor străbune dar și ale celor mai noi, invitând la împreună-mirare și la imaginarea unor noi mitologii.

Concertele de basm prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Vizual, concertele de basm îmbină elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc cu cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală.

Fluide de la un capăt la altul, concertele de basm oferă o muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată, lucrată în liniște, translucidă și încântătoare. O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre înalt. Cufundat în muzică, publicul trăiește o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie”, transmit organizatorii.

Intrarea la eveniment este liberă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.

Ești în căutarea unui utilaj agricol sau industrial, sau poate a unui iaht? Maxutil este locul care satisface și cele mai exigente gusturi!

Maxagro, un titan al companiilor cu profil agricol din Uniunea Europeană, cu o experiență de 31 de ani, își propune să devină cel mai important partener pentru mediul de business din România, odată cu inaugurarea Maxutil.