Skip to main content

Codurile QR de pe blocuri, care îi intrigă pe timişoreni! Tu ştii ce înseamnă?

În ultimele zile, pe mai multe clădiri din Timişoara au apărut panouri de mici dimensiuni, cu coduri QR, care au stârnit curiozitatea trecătorilor.

Pe cei care nu au scanat codurile ca să afle informaţii detaliate îi lămureşte viceprimarul Cosmin Tabără, care anunţă că a început semnalizarea corespunzătoare a imobilelor în care sunt adăposturi civile.

CITEŞTE ŞI: Dispariţie învăluită în mister! Un bărbat care a plecat la muncă în Grecia este de negăsit, de mai bine de o săptămână

Este vorba despre acele încăperi speciale în care populaţia se poate adăposti în caz de război, accidente nucleare sau alte calamităţi care ar putea pune în pericol viaţa oamenilor.

„Am început montarea noilor semne /afișe/panouri care indică imobilele în care sunt amenajate spații pentru adăpostirea civililor. Sunt actualizate, au prevăzute și un cod QR care, după ce se pune camera telefonului mobil în dreptul lui, arată toate adăposturile din oraș”, a scris Cosmin Tabără, pe facebook.

Subiectul adăposturilor civile a devenit unul de actualitate, odată cu invadarea Ucrainei, de către armata rusă.

Chiar în a doua zi a conflictului armat, reprezentanţii Primăriei Timişoara au inceput inventarierea şi verificarea celor 92 de adăposturi din oraş şi s-a descoperit că cele mai multe dintre ele sunt într-o stare proastă, fiind adesea utilizate ca spaţii de depozitare.

Ulterior, în bugetul local pentru anul 2023, a fost inclusă suma de 1,4 milioane de lei, la solicitarea viceprimarului Cosmin Tabără, pentru repararea adăposturilor civile.

Problema este că cele mai multe dintre ele au o situaţie juridică incertă, ceea ce face dificilă intabularea, fără de care nu pot beneficia de investiţii,

„Reinformez timișorenii că, în urmă cu 3 ani, când am preluat mandatul de viceprimar, din 92 adăposturi doar 1(unul!) era intabulat, iar în prezent 56 de adăposturi sunt înscrise în CF. Din păcate, pentru celelalte procedura este mai greoaie, dar progresăm. Mai mult decât atât, sper ca anul acesta să existe interesul — dincolo de încăpățânarea mea! — de a și renova câteva dintre ele. Am spus-o și o repet: trăim vremuri de incertitudine și trebuie să tratăm cu responsabilitate această problemă”, mai spune Tabără.

CITEŞTE ŞI: Jos pălăria! Singurele finaliste din Timiş, pentru titlul de „Profesorul Anului din mediul rural”! La ce categorie sunt nominalizate?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.