Skip to main content

Cartea Junglei şi Leonce şi Leona! Ultimele reprezentații din 2022 la Teatrul German de Stat Timișoara

Echipa Teatrului anunţă ultimele reprezentații din acest an, care vor avea loc în 27 și 28 decembrie -Cartea Junglei și în 30 decembrie – Leonce și Lena.

Cartea Junglei va avea 4 reprezentații – 27 decembrie, ora 11 și ora 18, 28 decembrie ora 11 și ora 18.
Spectacolul, regiza de Răzvan Mazilu, decorurile și costumele de Dragoș Buhagiar, a fost refăcut anul acesta și a reintrat de curând în repertoriul teatrului.

CITEŞTE ŞI: Scrisorile de Crăciun, mărul discordiei între tinerii din PSD Timişoara şi administraţia Fritz! Ce îi reproşează social-democraţii, primarului?

Cartea junglei evocă povestea puiului de om Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană.

Prietenii acestuia, înțeleapta panteră Bagheera și amuzantul urs Baloo îl avertizează pe Mowgli de pericolul care îl pândește: tigrul Shere Khan s-a întors în acele locuri.

În ciuda dorinței lui Mowgli de a trăi în continuare în junglă, Bagheera și Baloo plănuiesc să îl ducă într-un sat din apropiere.

Urmează un drum plin de peripeții, în care Mowgli este nevoit să îl înfrunte pe Louie, regele maimuțelor, și pe vicleanul șarpe Kaa.

Musicalul în regia lui Răzvan Mazilu, cu scenografia plină de culoare semnată de Dragoș Buhagiar, vorbește în manieră fermecătoare, deopotrivă copiilor și oamenilor mari, despre prietenie, iubire, loialitate și spirit de sacrificiu.

Spectacolul este o adaptare după povestirile lui Rudyard Kipling, din care nu vor lipsi hituri din desenul animat omonim, precum The Bare Necessities și I wanna be like you.

Apoi, în 30 decembrie 2022, începând cu ora 19.30, are loc spectacolul Leonce și Lena, în regia lui Niky Wolcz, spectacol după textul lui Georg Büchner.

Multă vreme „Leonce și Lena”, comedia melancolică despre doi tineri care nu-și găsesc locul, a fost considerată ca eșuată.

I se reproșa lipsa de acțiune și absența unei construcții clasice. Faptul că cineva avea dificultăți cu sine însăși precum cele enunțate de Leonce – „Oh, dacă cineva ar reuși să fi altul.

Doar pentru un minut.” -, oboseala față de lume, care pe cei doi protagoniști îi face să fie ființe sufletește înrudite, veneau în contradicție cu imaginea existentă despre chipul uman de atunci.

Leonce și Lena sunt doi străini într-o lume irațională, în care doar ironia și autoironia mai puteau oferi o consolare.

CITEŞTE ŞI: Tragedie, înainte de Crăciun! Doi fraţi au murit după ce maşina lor s-a izbit frontal, de un tir

Melancolia lor provine din lipsa iluziilor și din refuzul viziunilor idealizante.

Cu întrebări referitoare la identitate și la sensul vieții, cu percepția grotescă pe care o proiectează asupra clasei politice, Büchner de fapt a fost cu mult înaintea vremurilor sale.

Doar moartea prematură l-a împiedicat să devină un Shakespeare al literaturii germane.

Biletele pentru cele două spectacole se pot achiziționa de la casa de bilete a teatrului și din rețeaua Entertix: https://bit.ly/3WANvfa

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.