Cartea Junglei şi Leonce şi Leona! Ultimele reprezentații din 2022 la Teatrul German de Stat Timișoara
Echipa Teatrului anunţă ultimele reprezentații din acest an, care vor avea loc în 27 și 28 decembrie -Cartea Junglei și în 30 decembrie – Leonce și Lena.
Cartea Junglei va avea 4 reprezentații – 27 decembrie, ora 11 și ora 18, 28 decembrie ora 11 și ora 18.
Spectacolul, regiza de Răzvan Mazilu, decorurile și costumele de Dragoș Buhagiar, a fost refăcut anul acesta și a reintrat de curând în repertoriul teatrului.
Cartea junglei evocă povestea puiului de om Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană.
Prietenii acestuia, înțeleapta panteră Bagheera și amuzantul urs Baloo îl avertizează pe Mowgli de pericolul care îl pândește: tigrul Shere Khan s-a întors în acele locuri.
În ciuda dorinței lui Mowgli de a trăi în continuare în junglă, Bagheera și Baloo plănuiesc să îl ducă într-un sat din apropiere.
Urmează un drum plin de peripeții, în care Mowgli este nevoit să îl înfrunte pe Louie, regele maimuțelor, și pe vicleanul șarpe Kaa.
Musicalul în regia lui Răzvan Mazilu, cu scenografia plină de culoare semnată de Dragoș Buhagiar, vorbește în manieră fermecătoare, deopotrivă copiilor și oamenilor mari, despre prietenie, iubire, loialitate și spirit de sacrificiu.
Spectacolul este o adaptare după povestirile lui Rudyard Kipling, din care nu vor lipsi hituri din desenul animat omonim, precum The Bare Necessities și I wanna be like you.
Apoi, în 30 decembrie 2022, începând cu ora 19.30, are loc spectacolul Leonce și Lena, în regia lui Niky Wolcz, spectacol după textul lui Georg Büchner.
Multă vreme „Leonce și Lena”, comedia melancolică despre doi tineri care nu-și găsesc locul, a fost considerată ca eșuată.
I se reproșa lipsa de acțiune și absența unei construcții clasice. Faptul că cineva avea dificultăți cu sine însăși precum cele enunțate de Leonce – „Oh, dacă cineva ar reuși să fi altul.
Doar pentru un minut.” -, oboseala față de lume, care pe cei doi protagoniști îi face să fie ființe sufletește înrudite, veneau în contradicție cu imaginea existentă despre chipul uman de atunci.
Leonce și Lena sunt doi străini într-o lume irațională, în care doar ironia și autoironia mai puteau oferi o consolare.
Melancolia lor provine din lipsa iluziilor și din refuzul viziunilor idealizante.
Cu întrebări referitoare la identitate și la sensul vieții, cu percepția grotescă pe care o proiectează asupra clasei politice, Büchner de fapt a fost cu mult înaintea vremurilor sale.
Doar moartea prematură l-a împiedicat să devină un Shakespeare al literaturii germane.
Biletele pentru cele două spectacole se pot achiziționa de la casa de bilete a teatrului și din rețeaua Entertix: https://bit.ly/3WANvfa
Lasă un răspuns