Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Veste de ultimă oră! Noi criterii privind ţările pentru care se renunţă la izolarea la domiciliu!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi a fost adoptată o nouă Hotărîre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care stabileşte criterii noi de calcul a ţărilor cu risc de infectare cu coronavirus.

De acum, acest lucru se va stabili pe baza ratei cumulate de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

CITEŞTE ŞI: Am depășit pragul de 28.000 de infectări cu COVID-19! 420 de cazuri noi, raportate în ultimele 24 de ore

Astfel, statele pentru care acest procent este mai mic sau egal cu cel înregistrat în România, în aceeaşi perioadă, sunt considerate sigure, iar cei care vin din acele ţări nu mai trebuie să stea izolaţi la domiciliu.

“În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România din acestea sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină pe care o supune aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică, se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență și se publicată pe site-ul www.insp.gov.ro”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, se reiau şi zborurile către şi dinspre aceste state, care în baza ratei de infectare actualizate săptămânal, sunt considerate sigure, de autorităţile din ţara noastră.

CITEŞTE ŞI: 55 de migranți, ridicați de polițiști din mai multe pensiuni din Timișoara! Aceștia voiau să treacă ilegal granița

 

 

1 comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login