Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timișul și Caraș-Severinul bat palma pentru interconectarea celor două județe!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Train-tram” de la Reșița la Timișoara, drum expres între Berzovia și A1, patru benzi între Moșnița și Berzovia.

Timișul și Caraș-Severinul bat palma pentru interconectarea celor două județe. În acest context, consiliile județene Caraș-Severin și Timiș, alături de municipiile reședință de județ, Reșița și Timișoara, au decis să intre într-un parteneriat menit a dezvolta cinci proiecte de infrastructură majore.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica, criticat de PSD Timiş: Nu puteţi convinge lumea să sunteţi un lider serios

Prin acordul de parteneriat se urmărește colaborarea în vederea realizării de proiecte comune de transport și mobilitate în cele două județe, precum și pentru asigurarea cadrului necesar accesării de finanțări, implementării și monitorizării acestor proiecte.

Mai exact, cele patru administrații își propun să modernizeze infrastructura feroviară pentru implementarea soluției de transport de tip „train-tram” pe ruta Reșița Sud -  Bocșa - Timișoara Nord și asigurarea legăturii cu Aeroportul „Traian Vuia”. În plus, se are în vedere o asemenea soluție tehnică și pe ruta Berzovia - Oravița - Anina.

Parteneriatul dă o importanță majoră și infrastructurii rutiere. Se dorește astfel construirea unui nou drum, expres, cu trei benzi, între Berzovia - Buziaș - Topolovățul Mare - Autostrada A1. Este avută în vedere și extinderea la patru benzi de circulație a drumului Moșnița Nouă - Buziaș (DJ 592), cât și modernizarea drumului interjudețean DJ 684 pe traseul DN 68A (Coşava) - Tomeşti - Luncanii de Sus - limită de județ CS - DN 68 (Voislova).

CITEŞTE ŞI: Ping-pong cu vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Timiş! Astăzi deblocarea situaţiei a fost amânată din nou

Președintele Consiliului Județean Timiș consideră că demersul celor patru autorități va spori considerabil șansele proiectelor de a primi finanțare europeană, întrucât noul program, 2021 - 2027, pune accentul tocmai pe modernizarea infrastructurii de transport regionale.

Beneficiem de un context administrativ favorabil, în care partenerii noștri din Caraș, atât de la județ, cât și de la municipiu, sunt pe aceeași undă cu noi. Și ei, dar și noi, dezvoltăm echipe performante de accesare a fondurilor europene. Nu sunt proiecte ușor de realizat și nici nu vor fi făcute peste noapte, dar nu am venit la Consiliu să gândim mărunt. Nu ne autoimpunem limite. Noua formulă a puterii de decizie la nivelul celor două județe va arăta că se poate să ducem la capăt proiecte mari.”, spune președintele CJT, Alin Nica.

Pentru a deveni funcțional, parteneriatul trebuie să treacă prin votul fiecărui consiliu menționat mai sus. Timișul l-a aprobat încă de ieri, 25 noiembrie, printr-un vot în unanimitate.

Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2020 12:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login