Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timişorenii vor plăti de anul viitor, impozite şi taxe locale mai mari! ALDE s-a opus acestui proiect

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De anul viitor, la Timişoara, cresc impozitele pe maşini şi terenuri, dar şi mai multe taxe locale.

Proiectul privind aceste majorări a trecut de plenul Consiliului Local cu 14 voturi „pentru”, trei „împotrivă” și șase abțineri.

“La propunerea primarului, cea mai nesimțită taxă instituită de ROBU este de departe taxa specială de salubrizare în condițiile în care Timișoara e asediată de gunoaie!”, spune consilierul local ALDE, Laura Chindriş, care s-a poziţionat împotriva acestor măriri de taxe.

CITEŞTE ŞI: Accident violent! Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp pe care l-a rupt în două și s-a oprit într-un copac!

”Timișorenii plătesc ca Robu să-și acopere incompetența iar primarul alege să îi jupoaie până la piele pe locuitorii de pe Bega. În loc să se simtă o îmbunătățire a nivelului de trai, oamenii se simt tot mai împovărați. Sub pretextul că acești bani se folosesc în beneficiul timișorenilor, Robu refuză să accepte că varianta salvatoare ar fi fondurile europene și ignoră cu desăvârșire aceste facilități”, a mai spus Laura Chindriș.

laura chindris

Hotărârea prin care a fost stabilit nivelul impozitelor şi taxelor locale pentru 2019 prevede, printre altele, ca impozitul pe mașini să crească cu 50%, iar impozitul pe clădirile nerezidențiale deținute de persoanele juridice să fie majorat  tot cu 50%. De asemenea se va introduce o taxă specială pentru promovarea turistică, de 2% din tarifele de cazare practicate.

CITEŞTE ŞI: An de excepție pentru Camera de Comerț din Timiș! Ce realizări a înregistrat?

“Taxe, taxe, taxe. Dar cea mai nesimțită taxă este de departe taxă specială de salubrizare în condițiile în care Timișoara e asediată de gunoaie! Taxa specială de salubrizare va fi de 7,89 lei pe lună pentru persoanele fizice și de 21,38 lei/mc pentru deșeurile reciclabile și de 113,17 lei/mc pentru deșeurile reziduale, în cazul persoanelor juridice”, a mai explicat consilierul local ALDE.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login