Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

SCAD taxele și impozitele la Timișoara în 2017?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Așa cum vă anunțam deja, Primăria Timișoara vrea să scadă taxele și impozitele începând din anul 2017!

Edilul Nicolae Robu a propus acest lucru, susținând că bugetul local nu va fi afectat, iar acum consilierii locali trebuie să decidă dacă sunt sau nu de acord cu primarul.

Pe masa aleșilor locali va ajunge în următoarea ședință de plen un proiect ce vizează modificarea taxelor și impozitelor locale. Vestea bună pentru timișoreni este că o bună parte din acestea ar urma să fie mai mici, iar altele ar urma să dispară în totalitate.

Conform celor stabilite de funcționarii din primăria Timișoara impozitul pe clădiri rezidențiale deținute de persoane fizice ar urma să scadă de la 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii, la 0,08%. Mai puțin vor plăti și cei ce dețin clădiri nerezidențiale, căci valoarea taxelor va scădea de la 0,6%, la 0,02%. Și în ceea ce privește persoanele juridice veștile sunt bune. Pentru clădiri rezidențiale impozitul va scădea, la fel ca în cazul persoanelor fizice, de la 0,1%, la 0,08%.

Timișorenii ar urma să plătească mai puțin și pentru obținerea certificatelor de urbanism, a autorizațiilor pentru racordurile de branșament la utilități, pentru autorizație de construcție sau pentru taxele de nomenclatură stradală.

LISTA COMPLETĂ A REDUCERILOR POATE FI VĂZUTĂ AICI!

În plus, din 2017, unele taxe și impozite vor dispărea. Este cazul impozitului pe spectacol care până acum se impozita cu 3% pentru unele activități artistice și cu 5% pentru altele. Și taxa de intrare la zoo va dispărea pentru unele persoane. Vorbim despre persoanele cu dizabilități și despre copii cu vârstă de sub 14 ani.

Există, însă, și persoane care vor fi impozitate mai mult de administrația locală. Cei ce nu-și îngrijesc proprietățile și terenurile și sunt somați de autorități de mai bine de doi ani ar putea plăti impozite majorate cu 500%.

Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2016 10:58

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Se prelungeşte starea de urgenţă! Anunţul de ultimă oră, al preşedintelui, Klaus Iohannis

Se prelungeşte starea de urgenţă! Anunţul de ultimă oră, al preşedintelui, Klaus Iohannis

În urmă cu foarte puţin timp, preşedintele României a făcut o declaraţie la Palatul Cotroceni, anunţând, printre altele, prelungirea stării de urgenţă.

Detalii

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login